Braşov: Preţul locuinţelor tinde să se stabilizeze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Garsoniereele şi apartamentele cu două camere continuă să se ieftinescă
Braşov: Garsoniereele şi apartamentele cu două camere continuă să se ieftinescă

Faţă de anii trecuţi, din cauza lipsei cumpărătorilor, în această toamnă, agenţiile imobiliare şi proprietarii nu au mai crescut preţurile la locuinţe, ci le-au ajustat sau chiar menţinut.

După luni întregi de fluctuaţie, trendul preţurilor de pe piaţa imobiliară a început să se stabilizeze în ultima lună atât în Capitală, cât şi în centrul ţării, conform site-ului de specialitate MagazinulDeCase.ro. Totuşi, în Braşov se continuă evoluţia descendentă, iar preţul mediu al unei locuinţe cu două camere a fost, în luna noiembrie, de 48.200, cu 3,7 la sută mai mic decât în octombrie, când valoarea medie era în jur de 50.100 de euro.

În cazul garsonierelor, evoluţia este zero, dar în ceea ce priveşte apartamentele cu trei camere, preţul de ofertare a crescut de la 68.200 de euro la 69.400 de euro.

Două camere, mai scumpe


În schimb, în Capitală, valoarea medie de strigare pentru garsoniere şi apartamente cu trei camere s-a redus cu mai puţin de un procent în octombrie şi noiembrie. Pentru garsoniere reducerea a fost de 0,8 la sută, de la 47.700 de euro în octombrie, la 47.300 de euro în noiembrie, se mai precizează pe site-ul citat. Pentru locuineţele cu trei camere, reducerea a fost de 0,7 la sută, de la 99.500 de euro în octombrie, la 98.800 de euro în noiembrie. Pentru apartamentele cu două camere, care sunt şi cele mai căutate, s-a înregistrat o creştere a preţului mediu cu 0,7%, de la 70.200 de euro la 70.700 de euro.

Ieftinire la Sibiu

La Sibiu, preţurile garsonierelor a scăzut de la 23.750 euro în octombrie, la 22.700 în noiembrie. În cazul apartamentelor cu două camere, preţul mediu iniţial a scăzut de la 45.300 la 42.800 de euro, iar la trei camere, valoarea medie de strigare a cunoscut o reducere nesemnificativă, de doar 200 de euro.  

Stabilizare în Ploieşti

Specialiştii de la MagazinulDeCase.ro au mai apreciat că preţurile locuinţelor din judeţul Prahova se stabilizează. Pentru garsoniere, valoarea medie s-a redus, în intervalul octombrie-noiembrie, cu circa 1%, de la 27.200 la 27.000 de euro. În cazul locuinţelor cu două camere din Ploieşti, diminuarea preţului mediu oferit de proprietari a fost de la 46.000 de euro, în octombrie, la 45.400 de euro, în noiembrie. Cât despre locuinţele cu trei camere, preţul mediu s-a menţ

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite