Braşov: Preparatele din carne de melc nu se mai produc la fabrica din Teliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fabrica din localitatea braşoveană Teliu nu mai produce preparate din carne de melc.
Fabrica din localitatea braşoveană Teliu nu mai produce preparate din carne de melc.

Produsele bio preparate din carne de melc, foarte solicitate la export, nu se mai produc la fabrica din localitatea braşoveană Teliu.

Banca a pus sechestru pe fabrică din cauza datoriilor pe care aceasta le avea, în urma creditului luat pentru începerea producţiei în anul 2008, potrivit Agerpres.

„Ultima cantitate de preparate din carne de melc, de 200 de tone, am trimis-o în Franţa la începutul acestui an. De asemenea, am mai livrat carne de melc şi pentru grădina zoologică de la Budapesta, dar acum nu mai avem nimic pentru export. Lucrăm doar la comandă pentru restaurantele de lux din România, dar în cantităţi mult mai mici. Mai avem un număr de 10 angajaţi cu care lucrăm materia primă care a mai rămas pe stoc. De la anul nu ştim care va fi situaţia. Noi am fost foarte afectaţi de criza economică", a declarat, pentru Agerpres, asistent managerul Ildiko Gyomos.

În prezent, au rămas fermele care cresc melcii autohtoni, iar carnea se prelucrează şi la alte două fabrici din ţară, fabrica de la Teliu fiind singura fabrică bio pentru producerea preparatelor din carne de melc.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite