Braşov: Pregătiri pentru recensământul agricol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru derularea în acest an în condiţii optime a Recensământului General Agricol, prefectul Ion Gonţea a constituit pe 8 februarie 2010 o comisie de monitorizare a modului în care se derulează acest proces la nivelul judeţului.

Membrii comisiei au verificat modul în care primăriile au gestionat registrele agricole, respectiv dacă aceste documente sunt numerotate, parafate şi sigilate, şi dacă sunt completate la zi. De asemenea, s-a avut în vedere stadiul acţiunii de inscripţionare corectă a străzilor.

Din datele rezultate în urma controalelor efectuate, a rezultat că 35 de primării au reuşit să îşi completeze şi să îşi actualizeze registrele în proporţie de 91-100%, 16 în procent de 70-90%, iar şapte de doar 40-65%.

În acest context, conducerea Instituţiei Prefectului Judeţul Braşov face apel către toţi edilii pentru a respecta termenele prevăzute de lege, astfel încât să se asigure acurateţea datelor ce vor fi centralizate la recensământ. 

În România se efectuează, începând din decembrie 2010 şi până in ianuarie 2011, un nou recensământ agricol, prin reactualizarea datelor privind suprafeţele agricole existente, efectivele de animale, sistemele de irigaţii, numărul producătorilor agricoli şi nivelul de dotare al fermelor. Conform normelor Uniunii Europene în domeniul statistic, fiecare stat membru trebuie să efectueze un recensământ general agricol o data la zece ani. La recensământul general agricol sunt înregistrate toate unităţile agricole, indiferent de tipul de proprietate şi forma de organizare.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite