Braşov: Pregătiri. Nemţii aduc Târgul de Crăciun la Braşov (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: La Olimpia vor fi amplasate 42 de căsuţe de lemn
Braşov: La Olimpia vor fi amplasate 42 de căsuţe de lemn

După ce Ocktoberfest s-a bucurat de un succes imens în rândul braşovenilor, autorităţile vor să duca sub Tâmpa şi un târg de Crăciun după specificul german. Manifestarea, care va începe din 5 decembrie la Complexul Olimpia, va dura o lună, întinzându-se pe tot parcursul sărbătorilor de iarnă.

De la eveniment nu vor lipsi renii lui Moş Crăciun, care vor beneficia de un ţarc special. „Cele trei exemplare aparţin unei persoane fizice care a fost de acord să le aducă la târg. Este vorba despre trei reni tineri, care nu vor fi înhămaţi anul acesta la sania lui Moş Crăciun", ne-a dezvăluit Christian Macedonschi, unul dintre organizatorii evenimentului.

Alături de ţarcul renilor va fi amplasat şi unul al poneilor, care vor putea fi călăriţi de copiii prezenţi la târg. Tot pentru cei mici, organizatorii au pus la cale concursuri cu premii... venite direct de la Moş Crăciun.

Festin culinar

Vizitatorii vor putea degusta specialităţi gastronomice germane, austriece şi elveţiene. Nu vor lipsi cârnăciorii, caşcavalul topit în pâine şi condimentele de tot felul. Pofticioşii vor găsi la discreţie vată de zahăr, turtă dulce, fructe confiate şi migdale trase în zahăr.

Tot pentru petrecere sunt deja pregătite câteva tone de vin care va fi scos la vânzare doar după fierbere şi după ce va fi aromat cu scorţişoară. Serile vor fi animate de concerte susţinute de trupe de renume, pe care organizatorii vor deocamdată să le ţină secrete. „Vrem ca aceste târguri să ajungă o adevărată atracţie turistică. Avem pregătite foarte multe surprize pe gheaţă şi în apropierea ei.  Eu sper ca fiecare braşovean să vină măcar o dată la Târgul de Crăciun pe parcursul acestei luni", a mai spus Macedonschi.

Târg şi în Piaţa Sfatului

 „Vom aduce în acest an în Piaţa Sfatului comercianţi autohtoni, care vor vinde, ca în fiecare an, produse de sezon. Nu organizăm concerte, dar sperăm că atmosfera din Piaţă să fie pe placul tuturor. Se ştie că de sărbători Braşovul are mai mulţi vizitatori decât de obicei", a explicat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite