Braşov: Praf în ochi. CET Braşov îşi păstrează toţi oamenii în posturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce au primit 56 de milioane de lei ajutor de la guvern, reprezentanţii CET Braşov şi-au şters din plan reducerea cheltuielilor întreprinderii.

Deşi în luna decembrie 100 de angajaţi ar fi trebuit să plece acasă, directorii centralei anunţă acum că toată lumea îşi păstrează posturile.

"Disponibilizările anunţate pentru această iarnă s-ar fi putut face dacă am fi beneficiat de anumite modernizări. Deoarece investiţiile nu s-au realizat, avem nevoie de toţi oamenii ca să putem funcţiona normal", susţine directorul general al CET, Florin Cuţitei.

Întrucât CET Braşov are în continuare datorii de peste 200 de milioane de lei, Adunarea Generală a Acţionarilor societăţii a căutat o altă modalitate de a demonstra autorităţilor că se caută soluţii prin care să se facă economie. Aşa că, din luna octombrie, opt persoane  cu funcţii de conducere au început să primească salariile diminuate cu 10 până la 20 la sută.

„Economia" făcută astfel de centrala electrotermică este de 4.000 de lei pe lună, însă, conform directorului CET, toţi banii tăiaţi de pe ştatele de plată a salariilor sunt puşi deoparte pentru... achitarea datoriilor.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite