Porţelan de Limoge, vândut la licitaţie în Prejmer

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vesela a atras şi vizitatori străini, foto: Bogdan Crăciun
Vesela a atras şi vizitatori străini, foto: Bogdan Crăciun

Cele peste 30.000 de piese din celebrul porţelan au fost aduse direct din Franţa. Obiectele au fost scoase la vânzare în cadrul primei licitaţii de tip francez care s-a organizat la noi în ţară.

La licitaţie, oamenii au putut cumpăra de la utilaje de prelucrat lemnul până la autovehicule, servicii de masă din celebrul porţelan de Limoge, chiuvete, calorifere, saltele sau mobilier pentru copii.

Preţurile de pronire au fost mult mai mici decât cele de pe piaţă. „La serviciile de masă, preţul de pornire a fost de 1 leu pentru fiecare piesă. Licitaţia pentru o maşină de prelucrare a lemnului a pornit de la 10 euro, iar la un autovehicul a plecat de la 500-600 de euro", a spus Daniel Petrariu, reprezentat firmă organizatoare. Înainte de a licita, braşovenii au putut studia mărfurile timp de două ore.

Porţelanul de 50 de tone

„Este cel mai bun din lume şi, calitativ, îl pot compara cu vioara Stradivarius. În magazinele din Franţa un serviciu complet de masă ajunge lam 1.200 de euro, iar o piesă se vinde cu 14 euro. La această licitaţie, preţul de pornire al unei piese pleacă de la 1 leu. Am adus 40.000 de piese, care cântăresc 50 de tone", a spus Stephane Tison, organizatorul licitaţiei.

Vesela, dar şi evenimentul în sine, a atras şi vizitatori străini. „Am venit special din Spania pentru a vedea cum decurge licitaţia. Dacă în România evenimentul va fi un succes, vom face aşa ceva şi în Spania. Dacă tot sunt aici, voi licita două servicii de masă", a spus Gh-Islaine Gautier din Spania.

Francezii, înnebuniţi după licitaţii

Ei se trezesc foarte devreme şi străbat sute de kilometri pentru a participa la licitaţii. „Francezii ştiu că vor face o afacere, fiindcă achiziţionează produse la preţuri avantoajoase. Sper ca şi românii să se trezească mai devreme şi să vină la licitaţie. Niciun produs dintr-o licitaţie nu se va regăsi în următoarea.  «Acum ori niciodată». Ăsta este principiul nostru", a spus  Stephane Tison.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite