Braşov: Portal on-line pentru date statistice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agenţii economici vor introduce datele statistice în portal.Foto arhivă.
Agenţii economici vor introduce datele statistice în portal.Foto arhivă.

Noul portal web (www.insse.ro) pentru preluarea on-line a informaţiilor statistice direct de la agenţii economici a fost implementat de Direcţia de Statistică Braşov şi vizează îmbunătăţirea activităţii în cadrul instituţiilor publice.

Pentru a se alinia normelor europene, digitalizarea datelor statistice, colectate an de an de Direcţia de Statistică Braşov vine ca o necesitate.

Avantajele portalului sunt numeroase. Sistemul este inovativ şi eficient. Poate fi accesat de agenţii economici, de Institutul Naţional de Statistică, dar şi de Direcţiile Judeţene şi Regionale de Statistică din ţară. Practic, acest sistem informatic elimină şi birocraţia, rapoartele clasice pe hârtie fiind eliminate.

„În prezent anunţăm societăţile cu privire la acest portal. În primă fază, 818 agenţi economici vor fi invitaţi, ca până la 1 noimebrie, să intre şi să completeze rapoartele on-line. În plus, timp de un an vor fi implementate în sistem 20 de cercetări statistice", a declarat Mihaela Pâtea, director executiv adjunct.

Proiectul este finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice".

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite