Braşov: Poliţişti antifraudă, prinşi în flagrant cu ţigări de contrabandă (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi agenţi de poliţie de la Serviciul pentru Investigarea Fraudelor Braşov au fost prinşi transportând ţigări netimbrate.În maşina în care se aflau poliţiştii şi consoartele lor au fost găsite 5503 pachete de ţigări netimbrate, care proveneau din Republica Moldova.

Doi poliţişti braşoveni, unul de 35 şi celălalt de 26 de ani, au fost prinşi în timp ce transportau, împreună cu consoartele lor, 5503 pachete de ţigări, fără acte de provenienţă.

„Maşina se deplasa pe drumul naţional 11, dinspre Bacău spre Braşov. În autoturism se aflau patru persoane, doi agenţi de poliţie, soţia unuia dintre ei şi prietena celuilalt. În urma percheziţiei au fost găsite 5503 pachete de ţigări, fără timbru", a declarat comisar Paul Răvoiu, şeful Serviciului Anticorupţie de la Braşov.

Anchetatorii au efectuat o percheziţie domiciliară în cazul unuia dintre agenţi, iar instanţa a dispus dispus arestarea preventivă a celor doi agenţi, pe o perioadă de 15 zile. Cele două femei au primit interdicţie de a părăsi localitatea.

Vom reveni cu amănunte

Update ora 13.50

Dosarul a fost deschis de anchetatori în luna iunie a acestui an. În urma a două percheziţii efectuate în două imobile din Braşov, poliţiştii au confiscat 6870 de pachete de ţigări şi 318 pachete de cafea, fără acte de provenienţă. Un braşovean de 57 de ani şi fiul acestuia, de 32 de ani au fost arestaţi preventiv pentru evaziune fiscală. Pentru recuperarea prejudiciului s-a instituit sechestru asigurator pe bunurile acestora. Este vorba despre trei autoturisme şi două imobile.

Cercetările întreprinse în acelaşi dosar i-au condus pe anchetatori şi către cei doi agenţi de poliţie, care activau în cadrul Serviciului pentru Investigarea Fraudelor Braşov. Cei doi au fost prinşi, pe drumul naţional 11, în timp ce, împreună cu consoartele lor, transportau 5503 pachete de ţigări, fără documente legale.

„În dreptul Popasului Căprioara din judeţul Braşov, pe sensul de mers Bacău - Braşov,(...)în portbagajul autoturismului oprit, inclusiv în locaşul special amenajat pentru roata de rezervă, a fost identificată cantitatea de 5503 pachete de ţigări mărcile Winston şi Doina (adică 110.060 ţigarete) , având aplicat timbru fiscal din Republica Moldova şi care urmau să fie valorificate în municipiul Braşov", se arată într-un comunicat al poliţiei.

În urma perchezitiei, ţigările provenind din Republica Moldova au fost confiscate, iar cei patru suspecti au fost retinuţi. Anchetatorii au efectuat o percheziţie la domiciliul unui dintre agenţi şi o alta în localitatea Gherăieşti. Agenţii de politie au primit mandat de arestare preventivă pentru 15 zile şi au fost suspendaţi din funcţii în aceeaşi perioadă. Consoartele celor doi au primit interdicţia de a părăsi localitatea. Procurorii au facut recurs, menţinând propunerea de arestare preventivă pentru 28 de zile, în cazul celor patru suspecţi. Recursul se va judeca la Curtea de Apel.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite