Braşov: Poliţist la datorie şi în timpul liber

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un poliţist, aflat în afara programului de lucru, a prins un tâlhar extrem de periculos, care a atatcat o femeie în plină stradă. Fapta de curaj a poliţistului a fost recunoscută de şefii lui, iar pentru că a reuşit să prindă un tâlhar periculos, bărbatul va primi o plachetă drept răsplată.

Curajosul poliţist, în vârstă de 33 de ani, lucrează de 12 ani în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov. Este inspector de poliţie din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale şi nu a avut nicio rezervă în a-şi face datoria şi în afara orelor de program.

Marţi seara, în jurul orei 21.00, în timp ce se afla pe strada Lungă, o femeie de 61 de ani, vizibil speriată şi agitată, i-a cerut ajutorul spunându-i că tocmai îi fusese smulsă geanta de pe umăr. Un martor ocular i-a oferit poliţistului toate detaliile, iar împreună au pornit să îl caute pe hoţ, cu maşina martorului care văzuse exact în ce direcţie a fugit bărbatul.

Nu a uitat că este poliţist

Imediat ce martorul i-a arătat care este suspectul, poliţiştul a sărit din maşină şi a reuşit să îl imobilizeze, pe Strada de Mijloc. Între timp, martorul ocular a sunat la Serviciul Unic de Urgenţă 112 şi a cerut ajutor.

„Suspectul a opus rezistenţă şi nu şi-a recunoscut, iniţial, fapta. Când l-am întrebat ce a făcut cu bunurile victimei, suspectului i-a scăpat telefonul mobil pe care l-a sustras din geantă. Chiar dacă femeia nu avea bani în portmoneu, ci doar carduri şi acte personale, geanta victimei nu a fost încă recuperată", a declarat poliţistul care a dorit să îşi păstreze anonimatul. La scurt timp, la faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie, iar suspectul a fost reţinut şi dus la poliţie pentru audieri.

Cercetările au scos la iveală faptul că că suspectul, Ştefan Iosif, de 19 ani, fără loc de muncă, nu era la prima abatere de acest gen. Sâmbătă, tânărul de 19 ani, a mai săvârşit alte două infracţiuni. În câteva zeci de minute, în zona liceului „dr. Ioan Meşotă" şi pe strada Mihai Viteazu din Braşov, tânărul a tâlhărit alte două pensionare, pe una dintre ele a lovind-o în zona capului cu un obiect contondent.

În ambele cazuri, Ştefan Iosif le-a furat genţile, în care a găsit câte 100 de lei. Ştefan Iosif a fost reţinut şi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov şi, cel mai probabil, va primi mandat de arestare peventivă pentru tâlhărie.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite