Poleiul a creat haos în traficul de pe DN 1A

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tirurile au derapat  şi au ajuns pe marginea drumului
Tirurile au derapat şi au ajuns pe marginea drumului

Şapte tiruri s-au răsturnat la Babarunca şi au blocat complet şoseaua timp de mai multe ore. Şi în municipiu s-a circulat cu sificultate din cauza gheţii. Drumarii nu au luat nicio măsură, iar poliţiştii se pierd în cercetări.

Tronsonul DN1 A a fost un adevărat coşmar pentru şoferii de tir.  Din cauza poleiului de pe carosabil aceştia nu au mai putut ţine în frâu autotrenurile şi au ajuns cu ele în şant.

Şapte dintr-o lovitură

Azi-noapte, în jurul orei 23.00, şapte maşini de mare tonaj, care veneau dinspre Prahova spre Braşov au ajuns de-a curmezişul drumului. Poliţiştii spun că cele şapte autovehicule veneau în coloană, iar şoferul primului autotren a frânat brusc şi a ieşit în decor. „Şoferii care se aflau în spatele lui au încercat să îl evite, dar din cauza poleiului au ieşit toţi în afara carosabilului. Nu a existat niciun carambol", a precizat comisarul şef Liviu Naghi, purtător de cuvânt al IPJ Braşov.

Din cauza incidentului, circulaţia pe DN1A s-a desfăşurat pe o singură bandă, dar cu întreruperi din cauza macaralelor care au acţionat pentru a repune tirurile pe roţi.  În jurul orei 03.00 toate autotrenurile au fost ridicate şi traficul s-a reluat pe ambele sensuri de mers. Poliţiştii spun că în urma incidentului, un tir a fost avariat, iar prelata altuia a fost ruptă şi toată marfa din maşină a ajuns pe marginea drumului.

Susţin că şi-au făcut treaba

Deşi drumarii ar fi trebuit să împrăştie material antiderapant pe şosea, acest lucru nu s-a întâmplat. Poliţiştii, ca de fiecare dată, se pierd în cercetări, iar la final nimeni nu este vinovat „Facem verificări să vedem dacă drumarii au împrăştiat sare pe carosabil. Ei au zis că au luat astfel de măsuri, dar până la finalul cercetărilor nu ne putem pronunţa, nici măcar asupra sancţiunilor pe care le riscă", a mai spus comisarul şef Liviu Naghi.

Drumuri impracticabile

Situaţia nu a fost mai roz nici în municipiul Braşov. Taximetriştii care au ieşit dis de dimineaţă pe teren susţin că au avut mari dificultăţi în trafic din cauza poleiul. „Au fost mari probleme pe străzile lăturalnice. De exemplu am fost anunţaţi prin staţie că nu se poate urca pe Colină şi pe Maior Cranţa", ne-a mărturisit l Costel Sărăţeanu.

Nici şoferul Ion Vasile nu a circulat prea bine. „Atunci când este polei trebuie să circulăm cu viteză minimă că altfel facem coadă la Tamponări", se plânge bărbatul.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite