Pitbull-ul folosit la lupte, revendicat de un tânăr braşovean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Benny este numele pitbull-ului care se află acum în îngrijirea doctorilor
Benny este numele pitbull-ului care se află acum în îngrijirea doctorilor

După ce în cotidianul Adevărul de Seară a apărut articolul despre câinele pitbull găsit în stare jalnică în zona Modarom, un tânăr şi-a revendicat patrupedul spunând că nu l-a părăsit, ci l-a pierdut.

Braşoveanul susţine că nu a folosit câinele la lupte şi cicatricile pe care le are sunt căpătate încă dinainte de a deveni el stăpânul lui.

Benny este numele pitbull-ului care se află acum în îngrijirea doctorilor de la Asociaţia pentru Protecţia animalelor Milioane de Prieteni.

CITEŞTE AICI ÎN CE STARE A FOST GĂSIT CÂINELE

Nu putem să îi dăm câinele înapoi până când nu îşi rezolvă toate actele. Legea spune că trebuie să fie castrat şi sterilizat, ceea ce am făcut noi şi că trebuie să fie înscris la asociaţia chinologică şi la poliţie.

Suntem convinşi că el este stăpânul, însă trebuie să vină cu actele pe care i le-am cerut. Nici în carnetul de sănătate al câinelui nu este trecut numele lui, ci numele fostului stăpân, iar vaccinurile nu i-au mai fost făcute din 2005, conform acelui carnet de sănătate", ne-a spus Carmen Barbu, administrator Azilul canin din Triaj.

image

Stăpânul câinelui susţine că  el a primit patrupedul când avea patru ani şi cicatricile existau deja pe corpul lui Benny. Căţelul, în vârstă de 10 ani, se află acum în postoperator, după castrare.

Câinele suferă după stăpânul lui. Asta se vede pentru că plânge destul de mult. Noi îl plimbăm de 4-5 ori pe zi şi dacă stăpânul lui nu se va zbate să rezolve cu actele pentru a-l putea lua acasă, vom vedea ce putem face pentru el.

Nu poate fi nici adoptat decât de un crescător de câini sau un dresor. Nu vom risca să îl dăm spre adopţie către vreun tânăr teribilist care să îl chinuie şi mai mult decât până acum", mai adaugă Carmen Barbu.  

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite