Braşov: Picnic cu peşte şi mici la grătar, pe zăpadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Picnic cu peşte şi mici la grătar, pe zăpadă
Braşov: Picnic cu peşte şi mici la grătar, pe zăpadă

Vremea frumoasă şi temperaturile ridicate i-a scos pe braşoveni din casă, la primul grătar din acest an în mijlocul naturii. Chiar dacă zăpada încă nu s-a topit, oamenii nu s-au speriat.

Şi-au luat cu ei copiii şi căţelul, şi-au umplut rucsacele cu bunătăţuri, apoi au plecat spre Pietrele lui Solomon sau La Iepure. După ce au pregătit focul pentru grătar, „bucătarii" s-au pus pe treabă. „Pregătesc o saramură de peşte, fiindcă iese mult mai bună cu peştele făcut pe grătar. Pentru mine este prima ieşire din acest an, fiindcă până acum a fost destul de frig", a spus Gheorghe Chircă, de 58 de ani.

De pe mesele oamenilor nu a putut lipsi tradiţionala slănină. „Am adus mici şi coastă de porc să o pregătim pe grătar, dar înainte am mâncat un pic de slănină cu ceapă şi puţină brânză. Am profitat de faptul că e vreme bună şi am decis să facem o ieşire cu copilul. Noi cu băiatul, iar prietena mea cu căţelul, fiecare cu ce are. În fiecare an facem foarte multe ieşiri, începând de primăvara până toamna, şi chiar şi iarna, dacă e vreme bună", a spus Claudia Popescu, de 34 de ani.

Alţi localnici au profitat de această ieşire pentru a face o plimbare în pădure, de unde s-au întors cu urizici, numai bune de gătit. „Până se face focul pentru grătar aleg urzicile, iar când ajung acasă voi pregăti o mâncărică. Deocamdată, vom mânca nişte ficăţei şi slăninuţă. Aceasta o vom pregăti pe grătar, fiindcă are un gust nemaipomenit. Ne place să facem ieşiri în aer liber şi tot aici, vara, pregătim toate felurile de mâncare, începând de la peşte până la mămăliguţă. Venim şi joi la grătar, să facem saramură, că e dezlegare la peşte", a spus Maria Magyari, de 66 de ani.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite