Braşov: Piaţa terenurilor, în cădere liberă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un studiu efectuat de compania Darian DRS relevă că, faţă de 2008, preţurile terenurilor au scăzut cu până la 50%, la Braşov.  

Cele mai atractive terenuri din Braşov rămân, în continuare, cele pentru dezvoltare rezidenţială şi cele cu destinaţie industrială. În prezent, cartierele periferice preferate pentru ridicarea caselor sunt Tractorul, Bartolomeu, Bunloc şi Stupini, unde până în toamna anului 2008 s-a construit intens.

Semestrul I al anului curent a fost sărac din punctul de vedere al tranzacţiilor, cele care s-au încheiat având la bază în special nevoia urgentă de lichidităţi a vânzătorilor.

Numarul tranzacţiilor este extrem de redus. În general, terenurile tranzacţionate sunt terenuri cu suprafeţe mici.
Terenurile cu suprafeţe mai mari, fără planuri urbanistice zonale sau utilităţi, pot depăşi chiar şi 12 luni până la momentul vânzării
", a spus Adrian Trandafir, expert evaluator EPI.

Construcţiile se rezumă, mai nou, la locuinţele de dimensiuni medii, cu parter şi mansardă, pentru care sunt necesare terenuri de 500-600 mp. „Cele mai căutate zone sunt cele periferice, unde preţul a scăzut cu pănă la 50% faţă de perioada de glorie a pieţei imobiliare", relevă raportul Darian DRS.

Un teren în zona periferică se vinde astăzi cu 45 de euro/mp, faţă de 80, cât era în 2008. Terenurile ultracentrale au scăzut de la 950 de euro, în 2009, la 700, anul acesta. Terenurile semicentrale costă 400 de euro, faţă de 600 de euro, acum doi ani.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite