Petreceţi Paştele la pensiunile din Covasna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atraşi de zonă şi de condiţiile oferite de pensiuni, tot mai mulţi turişti aleg să petreacă Sărbătorile Pascale în Covasna.

Cele mai căutate pensiuni agroturistice din judeţ sunt cele de trei margarete. Reprezentanţii ANTREC Covasna spun că turiştii au făcut deja rezervări în cele mai multe dintre acestea, pentru a petrece în mod tradiţional Paştele. Potrivit covasnamedia.ro, preţurile din acest an sunt mai mici cu 15% faţă de cele de anul trecut, astfel că o persoană poate petrece trei zile la o pensiune cu doar 90 de euro. În preţ nu este inclusă doar cazarea, ci şi masa.
Cei mai mulţi turişti care au ales să îşi petreacă Sărbătorile Pascale în Covasna provin din capitală şi din zona de sud a ţării. Nu lipsesc însă turiştii din judeţele învecinate cu judeţul Covasna.
Ouă roşii şi cozonac făcut pe vatră
Turiştii care au rezervat locuri în pensiunile din Covasna preferă de sărbători mâncarea tradiţională, făcută ca la mama acasă. Gospodinele spun că vor pregăti ouă roşii, ciorbă de miel, tocană şi friptură de oaie, drob, pască şi cozonaci cu nucă. De pe mese nu va lipsi vinul roşu.
Gazdele au mai pregătit pentru oaspeţii lor şi alte surprize inedite. Musafirii se vor putea bucura de grătare preparate în aer liber, plimbări cu căruţa sau cursuri de încondeiat ouă. Reprezentanţii ANTREC spun că se aşteaptă ca numărul rezervărilor să crească în această perioadă, iar la final, pensiunile din Covasna să fie ocupate în proporţie de 90%.
Şi hotelurile din staţiunea Covasna par să fie la căutare în această perioadă. Un sfert din locurile de cazare au fost deja rezervate pentru perioada Paştelui.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite