Braşov: Peter Maffay cheltuie 3 milioane de euro în satul Roadeş / FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai cunoscut rocker al Germaniei a demarat în localitatea braşoveană o investiţie de aproape 3 milioane de euro, pentru realizarea unei tabere destinate copiilor traumatizaţi.

Cântăreţul, originar din Braşov, a cumpărat în urmă cu un an casa parohială a Bisericii Evanghelice şi anexele acesteia din satul Roadeş, în apropierea oraşului Rupea.

Va fi o tabără de 14 locuri, în care copiii vor veni atât din România, cât şi din restul ţărilor europene. Ei vor petrece, pe timp de vară, vacanţe de câte două săptămîni.

image

„Doresc ca aici să îi aduc pe copii traumatizaţi din diferite motive, de la divorţuri în familie, la probleme de alcool sau droguri. Pentru că mulţi nu ştiu nici ce e aia o vacă şi cred că laptele se găseşte direct în cutii, aici vor învăţa multe despre viaţă şi despre multe meşteşuguri care riscă să fie uitate", mărturiseşte braşoveanul care a părăsit România încă din copilărie. Prima serie de copii va fi primită la Roadeş în luna mai a anului viitor.

Primit cu lacrimi de bucurie

Vizita rocker-ului a îmbrăcat micul sat, de 250 de suflete, în straie de sărbătoare. Florica Pandea, sau tanti Florica, aşa cum este cunoscută în sat, a îmbrăcat hainele cele bune, a plâns de fericire şi l-a îmbrăţişat pe cunoscutul muzician.

image

„Bucurie mai mare nu puteam să am. Aici m-am născut, am crescut şi am trăit şi acum sper că aşa prinde viaţă şi satul nostru. Eu pot să îi învăţ pe copiii din tabără să ţeasă, să lucreze la război, să croşeteze", spune mândră femeia de 74 de ani.

Şi familia Boldijar, lăutarii satului, au ţinut neapărat să îi cânte „o ardelenească de la noi".

image

Oamenii, muzicieni din tată în fiu, cred că „nu ne ridicăm la talentul lui, dar poate îi ungem sufletul cu o muzică de-a noastră", spune Olibiu Boldijar, bătrânul trupei.

Proiectul de la Roadeş este susţinut şi de consulul onorific şi consulul general al Germaniei care i-au înmânat artistului un cec în valoare de 5.000 Euro pentru această cauză.

CITEŞTE AICI MAI MULTE DESPRE TABĂRA DE LA ROADEŞ

Peter Maffay s-a născut la Braşov în 1949. În 1963 a emigrat cu familia în RFG. Este considerat unul dintre cei mai importanţi cântăreţi germane şi este cunoscut pentru implicarea sa în proiecte social-politice, de combatere a xenofobiei, de promovare a păcii şi de ajutorare a tinerilor şi copiilor bolnavi sau maltrataţi.  

Prima trupă a celebrului cântăreţ s-a numit „The Dukes" şi de-a lungul vieţii a lansat zeci de albume, a susţinut sute de concerte şi a cântat în faţa a mii de oameni. Lovitura în lumea muzicală a dat-o cu adevărat în anul 1970, când a lansat şlagărul „Du" („Tu" melodie care a făcut furori în rândul iubitorilor de muzică pop.

În timp, s-a reorientat către muzica rock şi a devenit din ce în ce mai apreciat, iar de-a lungul anilor a reuşit să cucerească tot mai multe inimi. Ele este acum interpret, compozitor, chitarist, dar şi producător muzical. 40 de milioane de discuri vândute indică marea lui popularitate în Germania.

image

A fost căsătorit de patru ori şi în urmă cu şapte ani s-a căsătorit cu Tanja Petra. Alături de aceasta şi de copilul lor  locuieşte la o fermă, în apropiere de München.

Printre hobby-urile marelui artist se numără plimbările cu motocicleta, pasiune care l-ar fi putut ucide în 1972, chiar la începutul carierei, când a avut un accident grav cu Harley-ul pe care îl conducea.

image


Peter Maffay are pe corp şapte tauaje şi a făcut din ele un cult. El recunoştea într-un interviu că muzica şi tatuajele fac parte din el ca om.

image

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite