Braşov: Peste 2000 de dosare de ajutor social, suspendate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii Sociale (AJPS) au fost emise 85 de titluri executorii pentru dosare frauduloase, iar alte 400 urmează să fie verificate.

De cele mai multe ori, oamenii nu declară sursele de venit în mod real şi dau date false când vine vorba de componenţa familiei.

De exemplu, o femeie din Codlea a «uitat» să declare că primeşte alocaţie pentru unul dintre copii în valoare de 200 de lei, pe lângă indemnizaţia de 652 de lei pentru creşterea copilului. În plus, tatăl copiilor lucrează. Cu toate acestea, familia a beneficiat de ajutor social, deşi nu se încadra", a declarat Diana Borş, director AJPS Braşov.

Titularilor dosarelor găsite în neregulă le-a fost suspendată imediat plata ajutorului social, iar acum se încearcă recuperarea banilor. Cea mai mare sumă plătită pe nedrept unei familii se ridică la peste 3000 de lei.

În ultimă instanţă, pentru recuperarea datoriei se sesizează organele de competenţă pentru infracţiunea de fals în declaraţii", a mai spus Diana Borş. AJPS mai are de verificat 1.300 de doare de ajuor social şi 3.000 de dosare pentru alocaţii de susţinere.

Sistem de control

La nivel naţional, se încearcă implementarea unui sistem informatic integrat care să elimine posibilitatea de fraudare a dosarelor de ajutor social.

La Braşov a scăzut numărul beneficiarilor de ajutor social, de la 7.332 în ianuarie, la 5.022 în luna februarie. Efortul bugetar pentru plata prestaţiilor pe primele trei luni ale anului se ridică la 60.456.749 lei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite