Pensionarii şi-au strigat disperarea în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva sute de pensionari şi-a strigat disperarea în faţa Prefecturii Braşov, ei declarându-se „condamnaţi la moarte prin înfometare" de Guvern.

Principala nemulţumire a vârstnicilor se referă la recenta decizie de reducere a pensiilor cu 15% şi de eliminare a mai multor tipuri de ajutoare şi subvenţii.

Atmosfera a fost foarte tensionată, principalii vizaţi de lozincile protestatarilor fiind preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc. Bătrânii şi-au strigat disperarea de a nu se putea descurca cu bruma de pensie ce le mai rămâne pentru a mânca, pentru a-şi plăti dările şi pentru medicamentele atât de necesare.

Am venit să protestez împotriva criminalilor, cărora nu le pasă deloc de noi. Protestez cu ceapă verde în mână, pentru că acesta este singurul lucru pe care îl voi putea cumpăra cu pensia de nimic care îmi mai rămâne. Pe vremea comunismului nu era aşa. În plus, soţia mea este bolnavă de cancer şi nu ştiu cum ne vom descurca“, a spus Gheorghe Spătaru, un pensionar de 65 de ani, cu o pensie de 1065 de lei, cu grupa I de muncă. 

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite