Pensionarii, puşi să se bată cu CAS Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Obligaţia plăţii unei contribuţii băneşti lunare pentru asigurările de sănătate din chirii este prevăzută de Legea 95/2006. Mii de pensionari au avut surpriza să constate că sunt datornici la fondul de sănătate pentru că în ultimii cinci ani au închiriat terenuri sau imobile.

Legea 95/2006 prevede plata unei contribuţii lunare, sub forma unei cote de 5,5%, care se aplica asupra altor venituri realizate decât cele din pensie. „Sunt pensionar de 10 ani, iar din 2004 am făcut un contract de închiriere astfel încât mătuşa mea să locuiască legal în apartamentul nostru. Suma este una modică, de 10 lei pe lună, iar pentru această sumă am plătit anual dările la Fisc. Chiar am întrebat la Finanţe dacă am vreo datorie şi mi s-a răspuns că nu. Iar acum au inventat ei o datorie, fără să fiu înştiinţat sau somat. Fac ce vor, pe banii noştri", a spus Ioan Dincă, unul dintre pensionarii înregistrat pe lista CAS cu o datorie de peste 2800 de lei.

„Sunt pensionar şi începând cu 2005 am făcut un contract de închiriere, pentru care mi-am plătit cota la fisc. Nu am primit nicio înştiinţare şi nu înţeleg de unde provine această datorie. Interpretează legea cum vor ca să mai strângă ceva bani la stat. Cei care au datorii de miliarde conduc ţara şi vor să ia tot de la contribuabilul cinstit", a spus Grigore Pungă, un alt „datornic" CAS.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite