Patru turişti pierduţi în Munţii Baiului, printre care şi un zărneştean, găsiţi de salvamontişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru turişti s-au rătăcit, sâmbătă după-amiază, în Munţii Baiului din judeţul Prahova, starea de sănătate a trei dintre ei fiind gravă, întrucât ar fi intrat în şoc hipotermic.

ORA 10.50

Salvamontiştii din Azuga i-au găsit pe cei patru turişti la capătul unei operaţiuni de salvare foarte grea, având în vedere că la munte, în zona în care aceştia s-au rătăcit era ceaţă, ninsoare şi un frig pătrunzător. Două echipe i-au căutat pe mai multe văi din munţii Baiului.

Cei trei băieţi şi o fată sunt toţi studenţi la Facultatea de Geografie din Bucureşti. "Unul dintre băieţi, cel care ne-a şi alarmat este din Zărneşti, şi este mai obişnuit cu muntele. A ajuns până la o cabană şi ne-a sunat. Încă un băiat este din Curtea de Argeş, iar fata şi al patrulea turist sunt din Bucureşti. Ne-au spus că au vrut să se plimbe, să ajungă de la Cabana Susai pe Valea Doftanei, dar au rătăcit drumul", ne-a spus Alexandru Bârţoiu, şeful Serviciului Salvamont din staţiunea Azuga.

Fata era în starea cea mai gravă, din cauza modului în care îmbrăcată, pantofi, blugi şi o geacă de stradă, nepotrivite cu temperaturile şi condiţiile de la munte.

CITEŞTE mai multe AICI

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite