Turistul rănit din Munţii Făgăraş a fost recuperat cu un elicopter UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turistul a fost transportat la spital Foto: Jandarmeria Braşov
Turistul a fost transportat la spital Foto: Jandarmeria Braşov

Opt turişti moldoveni din Chişinău sunt blocaţi în Munţii Făgăraş, în zona de sub Vârful Viştea Mare. Doi dintre ei sunt răniţi, iar acum aşteaptă un elicopter care să-i coboare de pe munte.

UPDATE 15.10. Misiunea de salvare a turiştilor s-a încheiat. După ce au coborât cu bine de pe munte, o maşină a salvamontiştilor i-a preluat şi se îndreaptă acum spre gara din Ucea, de unde moldovenii intenţionează să ia un tren pentru a ajunge în Braşov.

UPDATE 12.12 Thomas Bross a declarat că elicopterul a ajuns în urmă cu o jumătate de oră şi l-a preluat doar pe unul dintre răniţi, care a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgenţă Braşov.  „În elicoptre s-a urcat încă un turist, doar ca însoţitor, fiindcă era rănit uşor.  Ceilalţi turişti pot coborî şi de două ore sunt pe drum. Noi îi vom prelua de la Valea Viştea Mare şi vor fi duşi la Braşov“, a precizat şeful Serviciului Public Salvamont Victoria.

brasov

UPDATE 9.10 Elicopterul care îi va transporta pe răniţi urmează să ajungă în masiv. „Acum ni s-a confirmat că s-a aprobat cererea noastră şi că elicopterul urmează să plece din Bucureşti“, a mai spus şeful Serviciului Public Salvamont Victoria.

9.00 Pantru jandarmi montani şi trei salvamontişti azi-noapte la turiştii care au solicitat ajutor. „Turiştii au fost coborâţi într-o zonă acesibilă pentru elicopter. Traseul pe care l-au parcurs este unul dificil şi chiar dacă au avut echipament, au alunecat pe o porţiune de zăpadă“, a declarat Ciprian Aldea, purtătorul de cuvânt al Jandarmerie Braşov.

brasov

Ora 8.40 Patru turişti care se îndreptau spre Vârful Moldoveanu au solicitat aseară, la ora 20.00, sprijinul salvamontiştilor.

Doi dintre ei s-au accidentat, după ce au alunecat pe o limbă de zăpadă şi s-au lovit de stânci.

„Unul dintre ei s-a rănit grav la cap şi este imobilizat, iar celălalt a suferit mai multe leziuni“, a declarat Thomas Bross şeful Serviciului Public Salvamont Victoria.

Salvatorii au ajuns aseară la ei, au instalat un cort şi i-au stabilizat. Totuşi, salvamontiştii nu pot să-i codoare de pe munte.

Echipele de salvare au cerut sprijinul unui elicopter, care urmează să ajungă la ei în dimineaţa aceasta.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite