Braşov: Paşaport simplu, la preţ de biometric

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Paşapoartele simple temporare sunt valabile un an
Braşov: Paşapoartele simple temporare sunt valabile un an

Braşovenii sunt nemulţumiţi de taxele aberante, deoarece paşaportul temporar, valabil doar 12 luni, este la fel de scump ca actul biometric.

Braşovenii care doresc un paşaport temporar, în loc de unul biometric, constată cu stupoare că taxele percepute pentru eliberarea actului sunt la fel de mari. Pentru paşaportul temporar, valabil un an, se percepe o taxă suplimentară de 100 de lei, care ridică costul total al actului la 212 lei. Paşaportul biometric este valabil cinci ani, iar o persoană trebuie să achite taxe în valoare de 266 de lei.

 „Am vrut să îi fac paşaport temporar fiicei mele. Când am ajuns la ghişeu mi s-a spus că trebuie să plătesc o taxă suplimentară de 100 de lei şi că mi se va elibera paşaportul în două ore. Am spus că nu vreau actul în regim de urgenţă, dar mi s-a spus că taxa nu este opţională. Mi se pare că această taxă este o metodă de constrângere pentru a alege paşaportul biometric. Nu este normal să plăteşti o sumă atât de mare, ţinând cont de faptul că eşti nevoit să înnoieşti actul după 12 luni", a declarat Răzvan Copacea, unul dintre braşovenii nemulţumiţi de legea care stipulează taxele de paşaport.

Legea stabileşte taxele

Reprezentanţii Serviciului pentru Paşapoarte spun că nemulţumirile oamenilor nu sunt justificate. „Sunt mulţi braşoveni care confundă taxa suplimentară cu cea de urgenţă.  Sumele încasate nu sunt stabilite de noi, ci sunt cele prevăzute de lege. Paşaportul temporar se eliberează la cerere", a explicat comisarul şef Alexe Dragomir, şef birou la Serviciul Paşapoarte Braşov.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite