Braşov: Pârtii excelente, la munte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iubitorii sporturilor de iarnă au zăpadă din belşug: Foto: Bogdan Crăciun
Iubitorii sporturilor de iarnă au zăpadă din belşug: Foto: Bogdan Crăciun

În staţiunile braşovene şi pe Valea Prahovei, pârtiile sunt numai bune pentru practicarea sporturilor de iarnă. Stratul de zăpadă este consistent şi se schiază în condiţii excelente.

În Poiana Braşov, se schiază pe toate pârtiile. Stratul de zăpadă este de 60 de centimetri, în Postăvaru, şi de 40 de centimetri, pe pârtia Bradul. Lecţiile de schi sunt în toi, iar nocturna este pusă zilnic în funcţiune.

La Predeal, pârtia Clăbucet este ideală pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Stratul de omăt depăşeşte 50 de centimetri, iar tunurile de zăpadă sunt puse în funcţiune dimineaţa şi seara, când temperaturile scad sub -3 grade Celsius.

În toate staţiunile de pe Valea Prahovei a nins, aşa că turiştii care vin la Sinaia, Azuga sau Buşteni se pot bucura de iarnă şi de zăpadă. Instalaţiile pe cablu funcţionează la capacitate maximă şi toate centrele, pentru închirierea echipamentelor sportive, sunt deschise.

Turiştii care vor mai multă linişte şi mai puţină aglomeraţie, pot merge la schi în Bran sau la Harghita Băi. Pârtiile din aceste staţiuni beneficiază de aceleaşi dotări ca cele din staţiunile braşovene sau cele de pe Valea Prahovei. Preţurile serviciilor sunt însă mai mici.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite