Braşov: Pârtie de schi lângă Mănăstirea Sâmbăta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Amatorii sporturilor de iarnă, care s-au plictisit de pârtiile de pe Valea Prahovei şi din Poiana Braşov, au, începând de aseară, o alternativă, într-o zonă la fel de pitorească, însă mult mai liniştită.

În comuna Drăguş, care se află la aproximativ opt kilometri de Mănăstirea Sâmbăta, a fost inaugurată o pârtie de talia pârtiei Bradul din Poiana Braşov, cu aceleaşi dotări, însă cu costuri mult mai scăzute. Noul domeniu schiabil este dotat cu telescaun, tunuri de zăpadă şi chiar şi instalaţie de nocturnă. Cei care nu au schiurile la ei nu trebuie să îşi facă probleme, deoarece există şi un centru de închirieri, unde preţul pentru un echipament complet variază între 30 de lei, pentru adulţi, şi 20 de lei, pentru copii. Totodată, pentru patru urcări cu teleschiul, turiştii nu trebuie să scoată din buzunar decât 10 lei.

Investiţii de un milion de euro

Investiţia a fost realizată în parteneriat cu un investitor privat, un localnic care a plecat în urmă cu mai bine de două decenii în străinătate, iar când s-a reîntors în ţară a decis să investească în satul natal.

Pârtia este dotată cu instalaţie de transport pe cablu şi nocturnă

Lucrările au început în luna august şi după cum am promis în acest sezon am reuşit să le şi finalizăm. Noi am suportat aproximativ 25% din investiţie, respectiv am pus la dispoziţie terenul şi am realizat reţeaua de electrificare până la pârtie", ne-a declarat viceprimarul de la Drăguş, Dorel Bobeică. Valoare investiţiei se ridică la peste un milion de euro. Autorităţile spun că vor continua amenajarea domeniului schiabil, iar în sezonul viitor vor deschide o nouă pârtie. Edilii vor să includă astfel, Drăguşul pe harta sporturilor de iarnă şi spun că sunt pregătiţi în ceea ce priveşte cazarea turiştilor, agroturismul prinzând contur în ultimii ani.  

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite