Braşov: Parcul industrial de la Feldioara, al doilea din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile locale din comuna braşoveană Fedioara face ultimele demersuri pentru declararea zonei industriale ca parc industrial. Practic, aici deja exista investiţii private de peste 50 de milioane de euro, companiile respective având, la această oră, aproximativ 500 de locuri de muncă.

200 de hectare, teren exclusiv privat, compact, situat la 15 km de centrul Braşovului, 7-8 km de Codlea, cu acces direct la DN13, dar şi la o distanţă foarte mică de DN1 şi DN11, care fac legătură cu inima Transilvaniei, respectiv Ţinutul Secuiesc, iar de aici în Moldova.

"Vreau să vă spun că, în prezent, se lucreză la staţia de epurare, care va deservi şi municipiul Braşov, cu două canale colectoare, de 18 milioane de euro. De asemenea, va fi rezolvată şi problema alimentării cu apă, care va veni tot de la Braşov. Zona noastră a devenit extrem de atractivă. Chiar ieri a venit, la Feldioara, o delegaţie din Finlanda, de la compania Oras, care face fitinguri şi baterii pentru instalaţiile sanitare, una dintre cele mai puternice din lume în acves domeniu. Şi ei, ca şi alţi invvestitori, ne spun că, dacă s-ar rezolva problema aeroportului, economia locală ar exploda pur şi simplu", ne-a declarat primarul localităţii, Sorin Taus.

Va fi Mecca economiei din inima României

Foarte oprimist de evoluţia zonei industriale de la Feldioara - Hălchiu - Bod este deputatul Mihai Donţu, cel care a iniţiat proiectul amenajării zonei industriale şi face lobby la Guvern pentru declararea zonei parc industrial, cu toate avantajele ce decurg pentru investitori. "Aceasta va fi principala zonă de dezvoltare industrială a Braşovului. Practic, după Jucu, va fi cea mai întinsă zonă industrială din ţară. Unul dintre avantaje este şi faptul că există multă forţă de muncă calificată, de aici şi atractivitatea pentru firme", a pecizat Donţu.

Prima firmă care a activat la Feldioara este Reinert, producător german renumit de mezeluri, care vrea ca în acest an să exporte parte din producţie către ţara de origine. Au fost urmaţi de grecii de la Olympus, cu lactate, precum şi compania producătoare de electrocasnice de înaltă calitate, Miele, atragereă acesteia implicându-l într-un scandal imobiliar pe deputatul Donţu, chestiunea fiind infirmată ulterior. Mai activează în zonă o companie irlandeză producătoare de prefabricate din beton şi Terra, care asigură service şi distribuţie pentru utliajele de construcţie JCB.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite