Braşov: Parcul Tractorul, reabilitat cu banii Fondului de Mediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În parc va fi construită o fântână arteziană, cu o suprafaţă totală de peste 600 de metri pătraţi, iluminată de proiectoare.

Valoarea totală a proiectului este de 715.688 de lei, din care 98% reprezintă fonduri nerambursabile primite de la Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), restul finanţării fiind asigurată de municipalitatea Braşov.

Lucrările de reabilitare a Parcului Tractorul vor cuprinde, pe lângă realizarea unei fântâni arteziene şi repararea aleilor, amenajarea spaţiilor verzi, plantarea de pomi şi de plante perene pe o suprafaţă de circa 10.000 de metri pătraţi şi instalarea unui sistem pentru irigaţii.

„În zilele următoare va începe achiziţia de servicii prin Serviciul Electronic de Achiziţii Publice. Studiul de fezabilitate a fost deja realizat, astfel că luna viitoare ar putea începe lucrările. Finalizarea reabilitării va avea loc în luna noiembrie a acestui an", a spus Adrian Gabor, viceprimarul Braşovului.

Prima tranşă de bani, respectiv 280.000 de lei, vor fi primiţi luna viitoare, restul fondurilor urmând a fi viraţi în luna noiembrie.

Proiecte analizate

Primăria Braşov are în acest moment alte trei proiecte similare depuse la AFM, ele aflându-se în faza de analiză în vederea acordării de finanţare. Viceprimarul Adrian Gabor spune că zonele verzi ce ar putea fi reabilitate cu fonduri nerambursabile sun Parcul Trandafirilor, Parcul Noua şi zona Aleii Tiberiu Brediceanu.   

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite