Braşov: Parada Junilor a făcut senzaţie în pofida vremii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Costumele şi caii celor şapte cete de juni au fost admirate de mii de braşoveni şi turişti. Participanţii au înfruntat ploaia şi frigul pentru a asista la Parada Junilor, obicei pe care şcheienii l-au transmis din tată-n fiu.

CITEŞTE ŞI:

CITEŞTE AICI DESPRE CEL MAI TÂNĂR JUNE DIN ŞCHEII BRAŞOVULUI

June „zburător“, la Parada din Piaţa Unirii

Adevărat simbol al oraşului de la Poalele Tâmpei, parada junilor a avut loc şi în acest an, în  Duminica Tomii.

VEZI AICI MAI MULTE IMAGINI DE LA PARADA JUNILOR

Cele şapte cete de juni: Tineri, Bătrâni, Curcani, Dorobanţi, Braşovecheni, Albiori şi Roşiori, în frunte cu vătaful, armaşul mare, armaşul mic şi sutaşul au defilat pe străzile Centrului istoric, spre deliciul miilor de braşoveni şi turişti.

image

Manifestarea a început în jurul 11.00, în Piaţa Unirii, când cetele de juni au cântat pe rând în jurul Troiţei „Ilie Birt". Apoi, cetele de juni, aplaudate de participanţi, au plecat pe străzile fostei Cetăţi, salutând mulţumea cu celebrul „Hristos a Înviat!". La amiază, junii s-au retras la Pietrele lui Solomon, unde au încins o horă mare, au aruncat buzduganul şi au petrecut la serbarea câmpenească.

image

„Am fost şi anii trecuţi la paradă. Chiar dacă mama a spus că o să plouă, eu tot am venit să văd junii“, a spus Ligia Maria Neagu (foto), de 13 ani, din Braşov.

image

 

„Aproape în fiecare an vin la Braşov. Cel mai mult îmi plac albiorii şi braşovechenii. E o tradiţie frumoasă la care vin mereu cu drag“, a declarat Pandrea Nicolae (foto), de 51 ani, din Predeal.

 

image

„E biner că s-a păstrat tradiţia şi că putem asista şi astăzi la o astfel de paradă. Caii sunt frumoşi, costumele sunt interesante, totul e minunat“, a spus Nelu Ciobanu (foto), de 54 de ani, din Feldioara.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite