Panourile radiante, o alternativă ieftină de încălzire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Braşovenii caută soluţii pentru a scăpa de preţurile exorbitante ale CET Braşov. O nouă soluţie tehnică are succes în rândul braşovenilor: panourile radiante cu infraroşu, mai ieftine decât centralele de apartament.

Panourile radiante cu infraroşu sunt tot mai solicitate de braşoveni. Noile mijloace de încălzire se alimentează la energie electrică şi se pot monta pe pereţii camerelor, ai băii şi bucătăriei.

Panourile variază, în funcţie de necesarul de volum al camerei, de la 50/60 cm până la 120/80 cm şi sunt disponibile în forme şi culori diferite. Conform specialiştilor, panourile oferă numeroase avantaje. „Montarea se realizează în câteva ore şi nu necesită proiect. Sunt recomandate astmaticilor şi garantat dispare igrasia. Puterea celor patru panouri montate în casă ajunge la 2.300 W, aproape cât un calorifer electric, care consumă 2.500 W. Populaţia trebuie să realizeze că e necesar să se încălzească ecologic", a declarat Vali Chirică, reprezentatul firmei.

Achiziţia unor astfel de panouri radiante, pentru un apartament cu două camere, se ridică la 5.000 de lei. La aceste costuri se mai adaugă suma de 700 de lei pentru achiziţionarea şi instalarea unui boiler, care să vă asigure oricând apa caldă.

Încântaţi de panourile radiante

Adrian Teacă a renunţat încă de anul trecut la serviciile CET, nemulţumit că atunci când îi era lumea mai dragă nu avea căldură sau apă caldă şi că factura la întreţinere ajungea în medie la peste 300 lei/lună.

„Sunt foarte mulţumit de alegerea făcută. Pentru a-mi încălzi cele două camere am dat doar 3.000 de lei, cu tot cu montaj şi transport. Iarna trecută, media costului la care s-a ridicat factura la Electrica a fost de 180 de lei, cu aproape 50% mai mică decât cea pe care o plăteam la întreţinere. În plus, panourile sunt aspectuase, par a fi nişte tablouri aplicate pe perete", a spus bărbatul care, anul trecut, şi-a montat două panouri radiante.

Motivul pentru care tot mai mulţi braşoveni aleg panourile radiante este acela că s-au săturat să aştepte aproximativ două luni până când îşi pot instala centralele şi pentru că sunt mult mai scumpe.

Centrala, caloriferele, filtrele, ţevile şi montajul ajung la aproape 6.000 de lei, la care se adaugă şi aproape 700 - 1.000 de lei pentru debranşarea de la CET.

De asemenea, puteţi alege şi alte variante de încălzire. Convectoarele electrice cu termostat sau programator costă între 250 şi 500 lei, centrala pe lemne, care se vinde între 3.000 şi 5.000 de lei sau încălzirea prin pardoseală, o nouă metodă de încălzire, care ajunge până la 200 lei pe metru pătrat.

Aproape 800 de cereri de debranşare

Până acum, 790 de braşoveni au depus cereri de debranşare, prin care doresc să renunţe la serviciile CET Braşov. Totuşi, taxele mari de debranşare şi banii puţini pe care populaţia îi are arată că numărul celor care renunţă la CET este mai mic decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. În prezent, mai sunt aproximativ 27.000 de apartamente racordate la CET.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite