Braşov: Panouri solare pentru încălzirea sediilor a trei instituţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Fondului de Mediu (AFM) a aprobat finanţarea unui proiect pentru dotarea cu panouri solare a trei clădiri din Braşov.

Valoarea totală a proiectului se ridică la suma de circa 1,1 milioane de lei, din care 70% vor proveni din veniturile AFM, iar restul din bugetul local. Concret, pe acoperişurile Sălii Sporturilor „D.P. Colibaşi", al Căminului pentru Persoane Vârstnice şi al Centrului pentru Persoane fără Adăpost din Braşov vor fi instalate panouri solare cu ajutorul cărora se va produce apă caldă pentru consum şi încălzire.      

Potrivit primarului Braşovului, George Scripcaru, „până pe data de 18 mai se va finaliza întocmirea documentaţiei tehnice, iar până la 1 septembrie trebuie să se realizeze toate lucrările de execuţie. În aceste condiţii, de la începutul următorului sezon rece, va putea fi pus în aplicare acest sistem, ale cărui costuri vor fi amortizate, cel puţin pentru fondurile suportate de Primărie, în maxim trei ani".

Economii substanţiale

Documentaţia tehnică a proiectului arată că, în urma instalării celor trei sisteme de panouri solare, se vor produce anual circa 1.000 MWh, care vor genera o economie la plata facturilor pentru gaz metan de peste 100.000 de lei. Primăria Braşov intenţionează în cursul acestui an semnarea unui al doilea contract de finanţare, pentru instalarea de asemenea sisteme pe clădirile în care funcţionează cinci creşe şi administraţiile a două pieţe agro-alimentare.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite