Braşov: Pâinea, prăjiturile şi ciocolata, la control!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi Siguranţa Alimentelor Braşov (DSVSA) au efectuat, în ultima perioadă, 263 de controale tematice.

Verificările au vizat fabricarea pâinii, a prăjiturilor, a produselor proaspete de patiserie, dar şi a ciocolatei şi dulciurilor. Nici ceaiul, cafeaua, sucurile sau apa minerală nu au scăpat de controalele specialiştilor.

În paralel, inspectorii au mai verificat depozite de legume fructe, supermarket-uri, unităţi de alimentaţie publică, grădiniţe şi şcoli. Specialiştii au vrut să vadă dacă în unităţile verificate se respectă condiţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor.

Bineînţeles că astfel de controale nu s-au putut încheia fără amenzi. „S-au aplicat un număr de 30 de avertismente şi 16 amenzi, în valoare de 10.000 de lei pentru condiţii de igienă necorespunzătoare, trasabilitate incompletă, manipulare neigienică a alimentelor. S-au confiscat 224 de kilograme de produse alimentare, în valoare de 2.559 de lei", precizat dr. Dorin Enache, directorul DSVSA Braşov.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite