Braşov: PORTRET Didina Claudia Tănasie este campioană europeană la kumite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Karatista deţine centura maro de 2 KYU, iar ambiţia de care dă dovadă i-a adus numeroase trofee, medalii şi diplome de merit la kumite.

Încă din copilărie, Didina avea o mobilitate foarte bună, era ambiţioasă şi plină de energie. De aceea, părinţii au îndrumat-o spre sport. Astfel, la numai trei ani, fata făcea gimnastică ritmică. De când a început să meargă la şcoală, gusturile i s-au schimbat. Tânăra a început să practice karate de performanţă, sport care susţine că o caracterizează mult mai bine.

image

Dorinţa de a fi cea mai bună a determinat-o ca, după doar trei luni de antrenament, să participe la primul consurs din viaţa ei, Campionatul Naţional de Kumite juniori, unde a reuşit să urce pe podium. „Am participat atunci la categoria de 10 ani, deşi încă nu aveam împliniţi 8 ani. Am ieşit pe locul III şi a fost o experienţă extraordinară, pe care mi-am propus să o repet", îşi aminteşte tânăra.

image

O zi obişnuită pentru Didina începe la ora 6.00 şi se termină la ora 23.00, timp pe care îl are programat la secundă, astfel încăt să exceleze atât la şcoală, cât şi la karate.  

Concursuri internaţionale

image

Pentru Didina nu a existat an în care să nu obţină vreun trofeu sau vreo medalie. După numeroase astfel de performanţe locale, fata a participat, în 2009, la primul concurs internaţional de kumite. „De la campionatul din Belgrad m-am întors doar cu locul III. Din păcate, atunci am luptat având febră", spune braşoveanca.

Tot în 2009, Didina s-a întors cu locul I de la Campionatul European de kumite juniori din Riga. „A fost un concurs mai dificil. Ţin minte că am dat de o fată impunătoare şi bine pregătită din Danemarca, dar până la urmă am reuşit să o înving şi să iau medalia de aur", povesteşte Didina.

A câştigat trofeul şi la un concurs de karate, organizat în 2010, în Ungaria, dar şi la o competiţie organizată în Serbia, unde a fost singura reprezentantă de gen feminin a României. „Trofeele sunt comorile mele şi le ţin în cameră la loc de cinste. Sunt recunoscătoare senseilor care m-au pregătit şi mă îndrumă, în continuare, spre succes. Abia aştept să obţin centura neagră, însă ştiu că am mult de muncit pentru asta", mărturiseşte karatista.

image

Karatele, sport relaxant

Recent, Didina s-a întors de la Campionatul European de kumite juniori din Riga, unde s-a clasat pe locul II, iar tânăra promite că nu se va opri aici. „Practicând karatele am învăţat să nu intru în conflicte inutile şi să mă organizez. Pentru mine, sportul este ca aerul şi mă relaxează", spune braşoveanca.

image

Întrebări şi răspunsuri:

image

Care sunt competiţiile la care vei participa în continuare?

În februarie voi participa la concursurile naţionale de la Braşov, apoi la mondiale, iar mai târziu la campionatul din Ungaria. La sfârşitul acestui an voi merge la concursul din Belgrad, după care vin europenele.

Cat de greu este să te lupţi cu băieţii?

Eu prefer să mă antrenez şi să mă lupt cu băieţii pentru că sunt mai puternici şi reprezintă o provocare mai mare pentru mine. Nu este chiar atât de greu dacă te concentrezi suficient, pui în practică tot ceea ce ai învăţat şi îţi propui să câştigi.

 

Ce-i place:

„Îmi place mult să ascult muzică şi să joc handbal. Mă atrag sporturile extreme. Îmi place să mă urc în copaci şi mi-ar plăcea să sar din avion cu paraşuta. Mereu îmi place să fiu în top", spune Didina.

Ce nu-i place:

„Nu-mi place să mă conducă cineva, să primesc ordine sau să strige cineva la mine. Nu suport oamenii încrezuţi", a declarat karatista.

Profil

NĂSCUTĂ: 26 ianuarie 1995, Braşov

FAMILIE: părinţi, o soră

STUDII: Liceul Naţional Economic „Andrei Bârseanu", Braşov

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite