Braşov: PORTRET/Luisa Mihalcea, studenta coafeză din Complexul Studenţesc Memo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luisa şi-a descoperit talentul la tuns şi coafat încă de la 14 ani, iar de-a lungul timpului întrega familie a trecut „testul" foarfecelor sale. Tunde, vopseşte şi aranjează podoaba capilară a căministelor.

Încă din anul întâi de facultate tânăra le ajută pe studentele căministe să arate bine atunci când merg în club sau la ocazii speciale. „La început o făceam pe gratis, ca să-mi fac cliente. Mi-am pus anunţuri prin toate căminele şi mi-am creat o reţea de cliente fidele. Înainte de vacanţa de Crăciun merge cel mai bine, pentru că atunci toate fetele vor să arate bine pentru sărbători", poveşteşte studenta. Fata spune că de când face bani din tuns nu mai are grija hainelor şi a cosmeticelor, pe care şi le cumpără singură, fără ajutorul părinţilor. Pentru un tuns cere între 10 şi 16 lei, în funcţie de lungimea părului, iar pentru un vopsit ia  între 6 şi 10 lei, iar fetele care vor să îşi întrepte părul cu placa plătesc între cinci şi şapte lei. A reuşit chiar şi să-şi scoată banii pe trusa de tuns în care a investit peste 400 de lei.

Talent moştenit de la tatăl său

Luisa crede că a moştenit talentul la tăiat părul de la tatăl său. „Tatăl meu mai are înclinaţii de acest gen, dar mi-a zis că dacă el nu a reuşit, măcar să-i duc eu visul mai departe. Părinţii mei sunt foarte încântaţi de talentul meu şi mă încurajează", declară studenta. Toată aventura cu hair-stayling-ul a început pentru luisa de la 14 ani. Îşi aminteşte că era tot timpul cu mâinile prin părul prietenelor mamei ei, care veneau în vizită. Atunci a şi început să tundă şi toată lumea s-a lăsat pe mâna ei, de la părinţi, până la colegele de şcoală. „În cămin tund din anul întâi de facultate. La început fetele erau sceptice, dar s-au convins de calitate. Am tuns tot palierul de fete de la Litere, dar îmi place să şi aranjez, să vopsesc şi să fac suviţe. În vacanţa dintre ani colega mea de cameră mi-a zis că nu s-a tuns şi că nu poate trăi fără mine. De obicei, când mergem împreună în club trebuie să mă pregătesc cu câteva ore înainte, ca să am timp de toate fetele", mai spune Luisa.

Vrea să-şi deschidă salon

Visul Luisei este să-şi deschidă un salon de hair-style, împreună cu sora sa, care este creatoare de accesorii. „Momentan nu cred că o să am banii necesari, dar sper ca pe viitor să reuşesc chiar şi să deschid o şcoală de hair-style. Îmi doresc să ajug faimoasă în acest domeniu, dar, în acelaşi timp sunt atrasă şi de domeniul jurnalistic", mărturiseşte Luisa. Din păcate, coafeza este tristă pentru că anul acesta termină facultatea, dar spune că se va înscrie la master, pentru a-şi prelungi cea mai frumoasă perioadă din viaţă.

Întrebări şi răspunsuri

Care a fost cea mai intersantă coafură pe care ai făcut-o?

Am avut un mare succes cu codiţele Sean Paul. Am creat o adevărată modă în Costeşti cu codiţele rasta. Am făcut tunsoarea lung într-o parte şi foarte scurt în cealaltă. Am încercat toate frizurile posibile.

Pe tine cine te tunde?

Mă tund singură de foarte mult timp. Mi-e foarte teamă să mă las pe mâna altcuiva. Mă tund o dată la două săptămâni. După ce am terminat liceul m-am tuns periuţă.

Câte fete ai tuns cel mai mult într-o zi?

Opt fete într-o seară. Sigur că înainte să le tund le spun cam ce s-ar potrivi cu forma feţei lor, le dau sfaturi cu privire la cum să-şi menţină sănătatea părului. Atunci când clientele mele nu sunt mulţumite de rezultate, nu le iau banii.

Ce-i place

„Îmi plac oamenii plini de viaţă, care ştiu să zâmbească, ziele însorite, care mă binedispun. Îmi plac foarte mult şi oamenii rebeli, pentru că şi eu mă consider la fel", a menţionat studenta.

Ce nu-i place

„Nu-mi plac persoanele care mint şi care nu-mi spun verde în faţă ceea ce cred şi nici cele linguşitoare", mai spune Luisa Mihalcea.

PROFIL

Născută: 24 iulie 1988, Costeşti, jud. Argeş

Studii: Facultatea de Litere, Braşov

Familie. Părinţi, o soră.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite