Braşov: Olimpiada Tineretului din 2013 s-ar putea muta în Norvegia!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Turismului şi Dezvoltării, Elena Udrea, a recunoscut astăzi la Braşov că „există o îngrijorare la nivel internaţional cu privire la faptul că România nu-şi va respecta obligaţiile asumate privind organizarea FOTE 2013", motiv pentru care organizaţiile olimpice internaţionale iau în calcul varianta desfăşurării competiţiei în Norvegia.

Mai citiţi şi:

Trambulina de la Râşnov are nevoie de finanţare

Elena Udrea a susţinut însă că România a făcut demersurile necesare pentru desfăşurarea în cele mai bune condiţii a Festivalului Olimpic pentru Tineret European (FOTE) în anul 2013. „Pentru ca lucrurile să se desfăşoare într-un ritm mai alert, am decis să iniţiem o Hotărâre de Guvern prin care să se dea organizării acestui Festival statut de Proiect Naţional. Astfel se vor institui nişte reguli speciale, care vor urgenta unele demersuri. Vom face tot ceea ce este encesar pentru ca FOTE 2013 să se desfăşoare în România", a spus ministrul Elena Udrea.

În cursul acestui an, acţiunile organizatorilor români vor fi evaluate de două comisii, una a Comitetului Olimpic European, iar alta a Comitetului Internaţional Olimpic. În urma acestor întâlniri, structurile sportive internaţionale vor decide dacă România va rămâne gazda Festivalului sau se va apela la varianta de rezervă, respectiv desfăşurarea Olimpiadei Tineretului în Norvegia.  

La şedinţa Comitetului de organizare a FOTE 2013 desfăşurată săptămâna trecută la Braşov s-au identificat mai multe probleme grave legate de realizarea infrastructurii sportive. Cea mai gravă situaţie, la ora actuală, este la Râşnov, acolo unde nu sunt bani pentru a realiza întreg complexul de trambuline, care este necesar desfăşurării acestei competiţii de amploare.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite