Braşov: Ocolitoarea şi aeroportul, priorităţile lui 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concretizarea proiectelor depinde de fondurile ce vor fi alocate de Guvern.Pe lista proiectelor ce urmează să demareze în 2010 se găseşte şi extinderea domeniului schiabil din Poiana Braşov, dar şi finalizarea reabilitării drumurilor judeţene.

La început de an, autorităţile locale şi cele judeţene au început să-şi pregătească proiectele şi priorităţile pentru 2010. Concretizarea lor va depinde, însă, foarte mult, de sumele ce vor fi alocate de Guvern la buget.

Astfel, primarul George Scripcaru este foarte optimist mai ales că, spune el, anul 2009 a fost mai bun decât cel precedent din punct de vedere al execuţiei bugetare. „Am avut un buget mai mare, dar trebuie să spun că am primit şi finanţări consistente de mai multe milioane de euro de la Guvern care au degrevat bugetul local de anumite cofinanţări pe proiectele în derulare", a precizat Scripcaru. El speră că Braşovul va primi în continuare cofinanţări astfel ca proiectele să se şi concretizeze.

Printre proiectele lui 2010, primarul a amintit executarea tronsonului trei al ocolitoarei municipiului Braşov, începerea lucrărilor pentru extinderea domeniului schiabil în Poiana Braşov, finalizarea patinoarului olimpic din parcul Tractorul, începerea lucrărilor la Bazinul Olimpic de la Sala Sporturilor şi nu în ultimul rând, începerea proiectului de modernizare a Grădinii Zoologice din cartierul Noua.

Judeţul, mai reţinut în promisiuni

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Braşov sunt ceva mai reţinuţi în a face previziuni şi spun că, întâi de toate, aşteaptă aprobarea bugetului. „Este cam devreme să facem declaraţii în acest sens, atâta timp cât nu ştim ce bani ne vor fi alocaţi. Consiliul Judeţean nu prea are venituri proprii, aşa că baza o constituie sumele date de Guvern. Sperăm că după data de 20 ianuarie Legea Bugetului va intra spre aprobare în Parlament, după cum au promis", ne-a declarat Ioan Ochi, vicepreşedintele CJ Braşov.

El a precizat că, în cazul în care fondurile vor fi consistente în primul rând vor fi reparate drumurile judeţene rămase nemodernizate, dar şi şcolile şi dispensarele. Totuşi, principalul deziderat al CJ este începerea lucrărilor la Aeroportul Internaţional de la Ghimbav. „Să sperăm că domnul ministru Radu Berceanu nu îşi va ţine promisiunea să bloceheze această investiţie, întrucât noi am angajat deja creditul de cofinanţare şi se lucreză la proiect", a spus Ioan Ochi.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite