Braşov: O femeie însărcinată are gripă porcină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra este internată la Spitalul de Boli Infecţioase şi i se adimistrează tratament antiviral. Alte trei persoane au primit confirmarea virusului gripei noi.

Trei persoane din Braşov, printre care şi o femeie însărcinată, au fost internate la Spitalul de Boli Infecţioase, după ce au aflat că au gripă porcină. În plus, un alt braşovean se află izolat la domiciliu, sub tratament antiviral.

Nu sunt prbleme la cei patru pacienţi. Totul este sub control. Cele trei persoane internate au boli asociate. Femeia gravidă este şi ea în afara oricărui pericol. Dacă face tratamentul totul va fi în regulă", a spus Gabriela Proca, şefa Serviciului de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibileal DSP Braşov.

Elevii şi medicii nu vor să se vaccineze

 Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate publică speră ca mânie să înceapă campania de vaccinare împotriva virusului AH1N1. Încă de săptămâna trecută ei s-au lovit de reticenţa elevilor, dar mai ales a cadrelor medicale, care refuză vaccinarea.

Nu-mi explic atitudinea lumii medicale. De când am distribuit dozele de vaccin, nu am primit nicio raportare din parte unităţilor sanitare. Nici elevi nu vor să se vaccineze. Noi vom insista", a mai spus Gabriela Proca.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite