O femeie din Prejmer a murit după ce un mal de pământ s-a surpat peste ea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie din Prejmer, judeţul Braşov, în vârstă de 30 de ani care căuta fier vechi în zona carierei din oraşul Vlăhiţa, judeţul Harghita, a murit astăzi, după ce un mal de pământ s-a surpat peste ea.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Harghita, Gheorghe Filip a declarat corespondentului Mediafax că femeia locuia fără forme legale în Vlăhiţa. Femeia a mers, azi-dimineaţă, împreună cu soţul ei şi cu alte rude, la cariera din Vlăhiţa să caute fier vechi în zona haldei de zgură care aparţine unei societăţi comerciale.

La un moment dat însă, femeia a coborât într-o groapă foarte adâncă, a săpat un tunel pentru a ajunge la nişte cabluri şi, în momentul în care a tras de ele, malul de pământ lângă care se afla groapa, înalt de cinci metri şi înmuiat de ploile care au căzut în ultimele zile, a cedat şi s-a surpat peste ea. În apropierea ei se afla o altă femeie, care a văzut accidentul, şi a fost acoperită de pământ până la brâu.

La faţa locului s-a deplasat imediat un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Harghita care au scos-o pe femeia îngropată până la brâu şi i-au acordat primul ajutor. „Persoana nu a suferit leziuni sau fracturi, dar era aproape în stare de şoc. Cealaltă femeie nu a putut fi salvată, deoarece era acoperită de o cantitate foarte mare de pământ. Colegii mei au stat aproximativ două ore la locul accidentului, în speranţa că ea va putea fi scoasă la suprafaţă", a declarat pentru Mediafax dr. Peter Szilard.

La scurt timp au intervenit şi membrii serviciului voluntar pentru ISU din Vlăhiţa şi un echipaj de pompieri military au reuşit să scoată trupul femii la suprafaţă după mai bine de trei ore de la producerea accidentului.

Poliţiştii  din Vlăhiţa fac acum cercetări pentru stabilirea exactă a cauzelor şi împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite