Braşov: O femeie de 103 ani va putea merge din nou în urma unei intervenţii chirurgicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie din Odorheiul Secuiesc, în vârstă de 103 ani va putea merge din nou, graţie medicilor de la o clinică privată din Braşov.

Komoroczy Terez a suferit acum două săptămâni o fractură de col femural, accident frecvent la persoanele vârstnice. Fiind o urgenţă ortopedică, singura soluţie în cazul ei era intervenţia chirurgicală, dar din cauza vârstei înaintate a pacientei, riscurile operaţiei erau majore.

Femeia a ajuns la Braşov având starea de sănătate deteriorată. După două zile de reechilibrare şi pregătire, ea a fost operată de echipa de medici ortopezi a spitalului privat din Braşov. Medicii care i-au redat femeii mobilitatea sunt: Dr. Andor Balint-Ciugudean, Medic Primar OrtopedieTraumatologie, Şef Secţie Ortopedie, Dr. Ion Loghinescu Medic Specialist Ortopedie Traumatologie şi Dr. Ecaterina Popa, Medic Primar Anestezie Terapie Intensivă

Articulaţia şoldului i-a fost refăcută prin implantarea unei proteze totale de şold. Intervenţia chirurgicală a durat 40 de minute şi a fost un succes, iar evoluţia postoperatorie a pacientei este foarte bună.

Terez Komoroczy i-a impresionat pe medici prin optimismul ei. Ea spune că operaţia nu i s-a părut dificilă, în ciuda vârstei pe care o are şi a faptului că este prima intervenţie chirurgicală din viaţa ei. Este motivată să fie din nou cu familia şi îşi doreşte foarte mult să revină rapid la activităţile sale zilnice.

Femeia va fi externată miercuri din spital. Va urma o perioadă de recuperare de două-trei luni, după care femeia îşi va putea relua complet ritmul normal de viaţă.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite