Braşov: O femeie a fost la un pas de a fi violată, la Podu Olt / UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria Toma spune că agresorul a târât-o într-un şanţ Foto: Bogdan Crăciun
Maria Toma spune că agresorul a târât-o într-un şanţ Foto: Bogdan Crăciun

O femeie de 62 de ani din Podu Olt şi-a văzut moartea cu ochii, în weekend, când a fost atacată, în plină stradă, de un bărbat de 39 de ani.

Update ora 15.30

Bătrâna de 62 de ani, din Podu Olt, care a fost la un pas de a fi violată, ne-a mărturisit clipele de teroare prin care a trecut şi spune că s-a temut pentru viaţa ei.

  „Am venit dimineaţă, la tanti Aneta. Ea este bătrână, bolnavă şi eu mai am grijă de ea. Eram în faţa porţii când m-am trezit luată din spate de un bărbat şi târâtă până în şanţul de la marginea drumului. Apoi, m-a trântit şi îmi spunea: «Stai liniştită că nu-ţi fac nimic!» Apoi mi-a dat jos pantalonii, mi-a pus genunchii pe piept, iar cu o mână îmi ţinea mâinile la spate şi cu cealaltă mână lucra la şliţ. Tremuram ca o răcitură de frică şi de spaimă! Avea o putere de om nebun şi era şi băut!", povesteşte Maria Toma (foto sus).

brasov

Din fericire, bătrâna a reuşit să ţipe după ajutor, iar cu o mână a izbutit să îi facă un semn şoferului unui autoturism care trecea prin zonă. „Am strigat: Tanti Aneta!  Nea Sile! Nu m-a auzit nimeni fiindcă ei erau în casă. Atunci, am reuşit să îmi eliberez o mână şi să fac semn unei maşini care a trecut pe acolo. Şoferul a oprit şi atunci el (agresorul-n.r.) s-a urcat pe bicicletă şi a plecat. Câţiva metri mai încolo a abandonat bicicleta şi a fugit în pădure. Am 62 de ani, dar aşa ceva nu am păţit. Sunt văduvă de 7 ani şi trăiesc singură. Eu, dacă aveam un pistol, îl împuşcam, să dispară lichelele astea! Păi vine, te ia şi te trânteşte ca pe o găină în şanţ!", mai spune Maria Toma.

  Odată ce s-a văzut scăpată din mâinile agresorului, braşoveanca s-a dus la tanti Aneta, femeia pe care o îngrijeşte, să ceară ajutor. „Striga ca din gură de şarpe. Era speriată, sufla greu, că se speriase. Mi-a zis să vin repede afară. Ea era cu pantalonii în mână şi atunci i-am zis să îl sune pe poliţistul din Prejmer, că eu am numărul lui de telefon, ca să vină Poliţia cu întăriri, să-l prindă, că el a fugit în pădure", spune Aneta Popa, de 88 de ani (foto sus).

brasov

Fugarul, Silvian Chirilă, de 39 de ani, a fost prins la scurt timp de poliţişti, după ce a mers pe jos 7 kilometri prin pădure. El a fost capturat la Lunca Câlnicului şi a fost reţinut pentru 24 de ore. Ulterior, Judecătoria Braşov l-a arestat pentru 29 de zile, sub acuzaţia de tentativă de viol.

    Poliţiştii spun că Silvian Chirilă nu are antecedente penale. Este căsătorit şi are două fete. Una este elevă la liceu şi cea de-a doua este în clasa a IV-a. În schimb, vecinii spun că bărbatul este un împătimit al alcoolului. „Am auzit că a avut necazuri. El nu lucra fiindcă era mai mult cu şpriţul. Doar soţia lui are un loc de muncă. Afemeiat nu este, că nu prea îl ajută fizicul", spune Gabriel Bugiu, de 35 de ani, vecin (foto sus).

image

Maria Toma mergea spre locuinţa unei bătrâne de 91 de ani pe care o îngrijea. Când a ajuns în faţa porţii, a fost atacată de Silvian Chirilă şi târâtă într-un şanţ de pe marginea drumului.

Bărbatul a vrut să o violeze, dar, din fericire, nu a mai apucat. Ţipetele femeii au alertat mai multe persoane care l-au pus pe fugă pe agresor.

Acesta s-a ascuns într-o pădure din zonă, dar a fost prins de poliţişti. Atacatorul este acum arestat pentru tentativă de viol şi riscă să stea ani buni la puşcărie.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite