Braşov: Numărul pensionarilor tinde să-l egaleze pe cel al salariaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numărul pensionarilor tinde să-l egaleze pe cel al salariaţilor
Numărul pensionarilor tinde să-l egaleze pe cel al salariaţilor

Reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Statistică Braşov susţin că, la sfârşitul lunii august 2010, numărul salariaţilor a fost mai mic decât cel de luna trecută, pe când numărul pensionarilor este în creştere. De aici reiese un fapt îngrijorător - numărul salariaţilor tinde să fie egal cu numărul pensionarilor.

În urma prelucrărilor statistice a reieşit faptul că efectivul salariaţilor din judeţul Braşov, la sfârşitul lunii august 2010 a fost de 154.350 persoane, cu 0,5% mai mic decât cel înregistrat la sfârşitul lunii precedente şi cu 7,8% mai mic faţă de 31.08.2009.

De asemenea, diferenţe se constată şi în ceea ce priveşte câştigul mediu nominal net. Dacă în luna august 2010, la nivelul judeţului nostru, câştigul mediu nominal net a fost de 1.320 lei, cu 0,8% mai mic decât luna precedentă este cu 8,6 % mai mare decât în august 2009. 

Creşte numărul pensionarilor

Pe de altă parte, numărul mediu al pensionarilor din judeţul Braşov a fost în trimestrul II al anului 2010 de 137.039 persoane, mai mare cu 2,2% faţă de trimestrul II 2009. În ceea ce priveşte pensia medie a acestora s-au constatat mici creşteri. În luna august 2010, pensia medie a fost de 891 lei, cu 0,7% mai mare decât în trimestrul I 2010 şi cu 4,2% faţă de trimestrul II 2009. 

„Din păcate, cifrele ne arată că numărul salariaţilor este tot mai mic la nivelul judeţului Braşov şi că numărul pensionarilor este în creştere. În plus, paradoxul este că şomajul scade deşi salariaţii sunt tot mai puţini“, a spus Ion Popescu, directorul Direcţiei Judeţene de Statistică Braşov.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite