Nu sunt vaccinuri pentru bolile copilăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar vaccinul contra Hepatitei B mai este în acest moment disponibil în Braşov, în timp ce toate celelalte stocuri s-au epuizat. Vaccinurile antipoliomielitic, antirubeolic, antirujeolic şi antioreion (RRO) lispsesc .

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov nu mai are nici măcar o fiolă. „Nu avem niciun vaccin. 20 aprilie este data la care ar trebui să se facă distribuţia către medicii de familie. Am trimis deja o solicitare la minister şi aşteptăm. În principiu, aşteptăm şi vaccinul împotriva tuberculozei.

Să dea Domnul să vină luna aceasta. Oricum, nu este niciun pericol pentru cei mici dacă se prelungeşte termenul de administrare a acestor vaccinuri", a spus Gabriela Proca, şefa serviciului de Control al Bolilor Transmisibile, din cadul DSP Braşov.

Doar vaccin antihepatită

Vaccinurile administrate în primul an de viaţă, cum ar fi cel antituberculoză (BCG) lipsesc de câteva luni de la Maternitate. Nou-născuţii primesc doar vaccinul contra Hepatitei B, pentru că BCG-ul întârzie să apară. Vaccinurile administrate în primul an de viaţă se adminstrează potrivit unui calendar naţional, la două, patru şi şase luni.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite