Nouă cursuri de recalificare pentru şomerii braşoveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oferta de locuri de muncă este foarte săracă la Braşov, Foto: arhivă
Oferta de locuri de muncă este foarte săracă la Braşov, Foto: arhivă

AJOFM reia seria cursurilor de recalificare destinate persoanelor rămase fără loc de muncă. Braşovenii care au absolvit cel puţin liceul se pot recalifica în meserii precum inspector resurse umane, cosmetician, coafor sau operator introducere şi prelucrare date.

Pentru cei care au doar studiile minime obligatorii sunt pregătite numai două cursuri de zidar şi de dulgher. Şomerii care au absolvit şcoala profesională se pot recalifica în meserii precum sudor, instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze şi manichiurist  

Durata cursurilor este de nouă luni pentru meseria de cosmetician, şase luni pentru meseriile de sudor, instalator, zidar, dulgher şi coafor şi trei luni pentru cursurile de inspector resurse umane sş manichiurist şi două luni pentru cel de operator introducere, validare si prelucrare date.

Înscrierea la cursurile de calificare/recalificare se face pe baza recomandării emise de compartimentul de informare şi consiliere privind cariera, în baza unei cereri însoţită de o serie de documente: actul de identitate, certificatul de naştere şi actele de studii în original şi copie, dar şi o adeverinţă medicală, precum şi recomandare din partea serviciului de mediere, din cadrul agenţiei.

Perioada în care vor începe cele nouă cursuri de formare profesională este 19 - 26 martie, astfel: 19 martie - inspector resurse umane şi operator introducere, validare şi prelucrare date; 22 martie - cosmetician, coafor şi manichiurist; 26 martie - sudor, instalator zidar şi dulgher.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite