Braşov: Adio cozi la biletele de tratament!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pensionarii care au fost la tratament în ultimii doi ani au şanse mai mici să primească  în 2010 bilet la preţ redus. Cozile interminabile la biletele de tratament vor dispărea deoarece nu se mai merge pe principiul de primul venit, primul servit.

Noul an aduce veşti proaste pentru beneficiarii de bilete de tratament care s-au bucurat de sejururi tămăduitoare în staţiunile româneşti în ultimii doi ani.

În cazul lor, gradul de eligibiltate scade în favoarea persoanelor care nu au primit niciodată bilete de tratament subvenţionate de stat.

În fiecare an pensionarii se bulucesc la Casa de Pensii pentru a prinde un tichet la preţ redus.

„ Criteriile de eligibilitate sunt categoria de pensie, cuantumul, dar şi dacă omul a mai beneficiat de bilet de tratament în ultimii doi ani.

Sperăm ca prin aceste noi măsuri să se rezolve problema acelor cozi inumane, chiar dacă modalitatea de pus în  practică este greoaie, atât pentru noi, cât şi pentru pensionari", a spus Stănica Barbu, director coordonator adj. la departamentul economic al Casei Judeţene de Pensii (CJP), Braşov.

Cele mai mari şanse de a pleca într-o staţiune balneoclimaterică, în anul 2010, le au pensionarii care au indemnizaţie de invaliditate şi cei cu venituri din pensie mai mici patru sute de lei.

Şanse mari au şi pensionarii care nu au fost la tratament în ultimii doi ani. Aceşti pensionari realizează punctaj maxim şi pleacă din start cu şanse de aproape 100% de a prinde un bilet la preţ redus.

Cozi din noiembrie

Noile reguli nu au ajuns, însă, şi pe la urechiile pensionarilor braşoveni, care s-au grăbit să depună clasicele cereri încă din luna noiembrie a anului 2009, dar fără succes.

Le-am explicat oamenilor că s-au impus alte reguli şi că nu avem data exactă la care va da startul pentru depunerea cererilor. Când o vom ştii, o vom comunica din timp. Deocamdată am afişat criteriile şi sperăm să nu fie probleme", a mai spus Stănica Barbu.

5000 de bilete în 2009

În 2009, 4990 de braşoveni au beneficiat de bilete de tratament. Vârstnicii braşoveni au preferat cu precădere staţiunile Eforie Nord şi Sud, Mangalia, Neptun, Saturn, Techirghiol şi Amara. 800 de bilete au rămas fără destinaţie din cauză că erau ofertate în perioade neatractive.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite