Braşov: Ninge ca-n poveşti la munte! Circulaţie îngreunată pe drumurile naţionale (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ninge ca-n poveşti la Braşov
Ninge ca-n poveşti la Braşov

Zăpada depusă pe carosabil crează şi primele probleme în trafic. Circulaţia este îngreunată pe DN 73, pe raza localităţilor Fundata şi Moeciu, dar şi pe DN 1A, spre localitatea Cheia. Pe de altă parte, iubitorii sporturilor de iarnă pot alege, fără ezitare, să se distreze la munte.

Ca de fiecare dată, cei mai afectaţi de zăpadă sunt şoferii. Poliţiştii le recomandă acestora să plece la drum doar dacă autoturismele lor sunt echipate de iarnă şi să adapteze viteza la condiţiile de trafic.

VEZI AICI GALERIE FOTO

Zăpadă bună de schi

Pe de altă parte, ninsoarea este motiv de bucurie pentru turiştii care vin la munte. În Poiana Braşov stratul de zăpadă depăşeşte deja 10 centimetri, pe toate pârtiile. 120 de monitori de schi sunt pregătiţi în acest weekend să le ofere lecţii turiştilor. Toate instalaţiile pe cablu funcţionează la capacitate maximă, iar centrele pentru închirieri echipamente sportive sunt deschise.

În acest moment, ninge ca-n poveşti atât pe Valea Prahovei, cât şi în Braşov. Meteorologii spun că, stratul de zăpadă atinge 73 de centimetri la Bâlea Lac, 6 centimetri la Păltiniş, 10 centimetri la Fundata, 21 la Predeal, la Sinaia stratul de zăpadă este de 14 centimetri, iar pe Vârful Omu zăpada măsoară 47 de centimetri.

În plus, meteorologii ne anunţă că va ninge tot weekendul. „În acest moment, ninge în toate zonele de munte. De asemenea, va ninge şi în noaptea de sâmbătă spre duminică, precum şi în cursul zilei de duminică", a declarat Adrian Paşol, meteorologul de serviciu de la Staţia Meteo din Sibiu.

Temperaturi negative, la munte

În acest moment, cea mai scăzută temperatură se înregistrează pe Vârful Omu, unde termometrele indică -18 grade Celsius. Frig este şi la Bălea Lac, unde sunt -17 grade Celsius, la Fundata -9 °C, la Predeal -7 °C, la Sinaia -9, iar în Harghita sunt -4 grade Celsius. În următoarele zile, vremea continuă să se răcească, iar maximele vor varia între -4 şi 0 grade Celsius.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite