Braşov: N.V. Popa: România dezinformează UE în privinţa persoanelor cu handicap

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae VLad Popa, Brasov
Nicolae VLad Popa, Brasov

Fostul europarlamentar Nicolae Vlad Popa susţine că oficialităţile de la Bucureşti dezinformează Comisia Europeană în privinţa situaţiei reale din România cu privire la persoanele cu dizabilităţi.

Nicolae Vlad Popa este membru al unui grup de lucru cu privire la persoanele cu handicap la nivelul Uniunii Europene şi, conform unor situaţii date publicităţii recent, el a constatat că România se află pe primul loc între cele 27 de state membre, cu cel mai mic procent al persoanelor de până în 30 de ani cu dizabilităţi. Potrivit lui Nicolae Vlad Popa, România are oficial doar 5,8% persoane cu dizabilităţi, cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani, iar în Marea Britanie procentul este de 27,2%.

„Probabil că şi medicii, dar şi părinţii sunt vinovaţi că nu se dau cifrele exacte cu privire la această situaţie. Ştiu foarte sigur că numărul persoanelor tinere cu dizabilităţi este mai mare în România. Şi este păcat că nu se raportează cifre reale deoarece, pe principiul solidarităţii sociale, la nivelul Uniunii Europene se alocă fonduri pentru ajutorarea acestor persoane",a declarat Nicolae Vlad Popa, citat de Bună Ziua Braşov.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite