Braşov: Muzică veche şi prăjituri, în satul Criţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acorduri vest-europene şi transilvănene, din vremurile apuse, vor răsuna mâine în satul Criţ. Evenimentul îşi propune să ofere publicului un cocktail „cultural" asezonat cu prăjituri şi socată.

Evenimentul va avea loc mâine, la Biserica Evanghelică din Criţ şi este denumit „Sartorius memorabilis", în memoria unuia dintre organiştii bisericii. Astfel, ansamblul „Quartetto Brassovia" aduce câteva lucrări ale compozitorului  Johannes Sartorius jr, organist la Criţ în a doua jumătate a sec. XVIII, în biserica în care au răsunat pentru prima dată.

Seara va fi încheiată de „Improvizaţiile în stil oriental", poveşti muzicale din folclorul anatolian şi romanesc „spuse" la instrumentele exotice ale Ansamblului Whalia din Bucureşti/Timişoara. 

Vor fi două momente muzicale, între care va fi o mică gustărică, un ceai, o cafea, prăjiturele doamnei Rozi şi socata de la Fundaţia Adept. Practic invitaţii vor avea parte de mai multă cultură şi mai puţină mâncare", a spus Mihai Dragomir, director regional al Institutul European pentru Itinerarii Culturale.

În plus, în deschiderea evenimentului va avea loc vernisajul unei expoziţii de fotografie. Spectacolul începe la ora 19.00, iar intrarea este liberă.

Transilvanian Brunch

Concertul este parte a seriei de evenimete „Transilvanian Brunch", organizate de Asociaţia GAL Microregiunea Hârtibaciu care îşi propune să promoveze produsele locale.

Practic, aici se întâlnesc persoanele care activează în turism, cultură, dezvoltare rurală şi socială, agricultură ecologică, renovare şi restaurare, branşe care într-un fel sau altul se completează şi se regăsesc în multe iniţiative şi proiecte actuale.

Acest proiect este finanţat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein şi Norvegiei, prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European (SEE).

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite