Braşov: Muzeul se mută la ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Muzeului „Casa Mureşenilor au decis să îi înveţe pe elevii de la ţară istorie şi civilizaţie. În consecinţă, ei au decis să trimită specialiştii muzeografi în şcolile din mediul rural, pentru a le prezenta obiecte culturale.

Proiectul de educaţie muzeală iniţiat de Muzeul Casa Mureşenilor este cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi în proiect au fost incluse în cinci şcoli. Este vorba de unităţile din Drăguş, Homorod, Teliu, Poiana Mărului şi Ungra. „Să citim ziarul străbunicilor" şi „Istoria costumului în secolul al 19-lea" sunt programe la care vor participa micuţii. Oaspeţii de la muzeu vor merge în şcoli în perioada 4 octombrie - 1 noiembrie, scrie www.bzb.ro.

  „Proiectul vizează extinderea accesului la cultură a unui grup de tineri din mediul rural al judeţului. Totodată, se urmăreşte realizarea unei legături directe între specialiştii unui muzeu din oraşul reşedinţă de judeţ şi profesori din 5 localităţi din mediul rural", a precizat Valer Rus, director al Muzeului „Casa Mureşenilor, pentru sursa citată.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite