Braşov: Monumetele istorice din Şchei intră în reabilitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile vor investi 250.000 de lei pentru reabilitarea unor troiţe şi clădiri istorice din Centrul Vechi.

După mai mulţi ani în care monumetele istorice din oraş au fost lăsate de izbelişte sau, în cel mai bun caz, spoite cu o zugrăveală, acum, Direcţia de Cultură, alături de autorităţile locale, vrea să se pună pe treabă.

Alexandru Stănescu, directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu a spus că în decursul acestui an vor fi renovate trei troiţe, care pun probleme complexe în ceea ce priveşte restaurarea. „Este vorba de trei troiţe de piatră, care au şi capelă. În aceste cazuri este necesară în primul rând restaurarea structurii, apoi a crucii şi a frescei. Este vorba de Crucea Moşicoiului, unde Junii Curcani se întâlnesc pentru maialuri, Crucea Căpitanului, de Pe Tocile şi Curcea Ilie Birt din Piaţa Unirii", a explicat Stănescu. Pentru renovarea acestora, Guvernul va aloca Primăriei Braşov 100.000 de lei.

Renovări din fonduri proprii

De asemena, Direcţia de Cultură va renova, din fonduri proprii, aproximativ 150.000 de lei, două  clădiri monument din Şchei, „Casa cu Sifnţi", de pe strada Vasile Saftu şi „Casa cu Icoane", de pe strada Constantin Lacea. „Prioritatea noastră în acest an este renovarea monumentelor istorice. Fondurile pe care le avem vor fi alocate în special acestor activităţi şi mai puţin manifestărilor şi festivităţilor", a spus directorul.  

Pentru ultimele noutaţi din Braşov, click pe poza de mai jos

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite