Braşov: Modernizarea Grădinii Zoo, în aşteptare de şase ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De vreo şase ani încoace, braşovenii sunt amăgiţi cu proiectul modernizării parcului zoologic din cartierul Noua. De fiecare dată a apărut însă, aceeaşi problemă: finanţarea.

În 10 noiembrie 2009, minunea s-a produs, iar Ministerul Mediului a semnat contractul de finanţare. Până în prezent, au fost făcute doar mici „retuşuri" cu bani alocaţi de Primărie, însă grosul de 8,7 milioane de euro se lasă încă aşteptat. Totuşi, reprezentanţii municipalităţii susţin că în această primăvară lucrările vor începe, în prezent, desfăşurându-se procedura de obţinere a avizelor pentru construcţie. „Finanţarea va fi alocată în tranşe, fiindcă proiectul se desfăşoară pe o perioadă de patru ani. Anul acesta ar trebui să primim trei milioane de euro", a explicat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Un proiect grandios
Proiectul presupune realizarea unei clădiri principale pentru birourile administrative, cabinetele veterinare, dar şi o sală de conferinţe şi un planetarium. Adăposturile pentru animale vor fi şi ele modificate. Barele cuştilor vor fi înlocuite cu plexigalss, la fel ca şi pereţii adăposturilor, astfel încât vizitatorii să le poată observa, indiferent de vremea de afară sau dacă animalul vrea sau nu să iasă din cuşcă.
De asemenea, printre amenajările cuprinse în proiect se află un loc unde copiii se vor putea juca cu puii de animale, un ţarc cu ponei, un loc de joacă, şi o cofetărie-terasă de pe platforma căreia va putea fi observată întreaga grădină, dar mai ales activitatea păsărilor acvatice de pe lac. Grădina Zoologică din Noua a fost construită în1960 şi se întinde pe 10 hectare de teren.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite