Ministrul Culturii promite sprijin pentru reabilitarea Cetăţii Râşnov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Kelemen Hunor a promis că instituţia pe care o conduce va sprijini eforturile de reabilitare a Cetăţii Râşnov.

La ora actuală, Ministerul este parte în procesul în care oraşul Râşnov cere anularea contractului prin care Cetatea monument istoric este concesionată unei firme private. Comunitatea râşnoveană îşi fundamentează cererea pe faptul că societatea care a administrat mai mulţi ani Cetatea a efectuat lucrări de reabilitare ce au produs unele stricăciuni.

„A fost la mine primarul Adrian Veştea  acum două săptămâni, am discutat, i-am prezentat situaţia, acolo trebuie clarificată situaţia juridică cu fostul administrator, o firmă privată, sau cu moştenitorii acelui italian care şi-a făcut restaurant acolo, restaurarea nu a fost făcută aşa cum trebuie, balconul s-a prăbuşit, ca şi alte părţi din zid. În momentul în care se clarifică situaţia juridică, atunci noi vom pune la dispoziţia Consiliului Local pentru intervenţie de urgenţă o sumă de la fondurile Institutului Naţional de Patrimoniu", a spus ministrul Kelemen Hunor.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite