Ministrul Agriculturii apreciază că trei milioane de hectare de teren stau nelucrate în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agricultura în Delta Dunării, destul de scumpă
Agricultura în Delta Dunării, destul de scumpă

Valeriu Tabără a făcut apel către fermieri să transmită cifrele corecte la acest recensământ agricol, pentru ca planurile de dezvoltare să poată avea succes.

Valeriu Tabără este de părerere că cifrele de care dispune în prezent Ministerul Agriculturii în ceea ce priveşte suprafeţele arabile şi numărul de animale sunt eronate şi că doar noul recensământ ar putea să oglindească realitatea.

În ciuda cifrelor înregistrate la APIA, peste 3.000.000 de hectare sunt nelucrate în România, multe dintre acestea în partea de vest a ţării. În sud, cele mai multe terenuri nelucrate sunt în judeţul Dolj. Aceste terenuri ar trebui măcar igienizate, pentru că reprezintă o sursă de boli şi de dăunători", a precizat Valeriu Tabără, în vizita sa de la Braşov.

Ministrul a semnalat aceleaşi probleme şi la numărul incert de taurine crescute în România. „Ajungem să subvenţionăm taurine care nu există. Acest recensământ ar trebui să facă lumină  la aceste capitole, să nu mai fie ca cel din 2003, cu date eronate", a adăugat ministrul.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite