Braşov: Mii de pietre preţioase, expuse la Casa Sfatului (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vizitatorii pot alege între mii de pietre şi coliere. Foto: Stelian Grăjdan.
Vizitatorii pot alege între mii de pietre şi coliere. Foto: Stelian Grăjdan.

Muzeul Judeţean de Istorie din Piaţa Sfatului găzduieşte, în perioada 15-19 decembrie, ediţia de iarnă a expoziţiei de pietre preţioase „Mineralia".

VEZI AICI GALERIE FOTO

Braşovenii care încă mai caută cadouri pentru Crăciun pot găsi la „Mineralia" pietre preţioase şi semipreţioase. La expoziţie sunt prezenţi şapte producători, dintre care patru ingineri geologi, din Cluj-Napoca, Baia Mare, Arad, Târgu-Mureş şi Bucureşti.

Preţurile pornesc de la un leu şi pot ajunge şi până la 2.000 de lei. Un colier din petre semipreţioase costă între 5 şi 50 de lei, iar unul din pietre preţioase (rubin sau smarald) ajunge până la 300 de lei. Pietrele brute costă un leu, iar un brăduţ împodobit cu cristale costă 400 de lei. Preţul unui cristal natural variază între 20 şi 100 de lei, o bucată de meteorit costă 500 de lei, iar tăvile de malachit ajung la 800 de lei.

Piesa de rezistenţă a expoziţiei este o bucată de lemn silicifiat a unui producător din Baia Mare. Aceasta costă 2.000 de lei, are o vechime de sute de milioane de ani şi provine Statele Unite ale Americii.

„Suntem pentru al doilea an consecutiv în Braşov, iar anul trecut am avut peste 1.500 de vizitatori. Este o perioadă fericită pentru noi, întrucât suntem în luna cadourilor. Avem pietre preţioase accesibile oricui", a declarat geologul Andrei Gorduza, unul dintre organizatorii expoziţiei.

Expoziţia este deschisă între orele 10.00 şi 19.00, iar biletul de intrare costă 1,5 lei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite